Božović: Pritisak na Sindikalnu organizaciju Glavnog grada zabrinjava i dovodi u pitanje osnovne principe sindikalizma

0

Skorašnja situacija koja se odnosi na pritisak poslodavca – sekretara Lokalne samouprave Glavnog grada, Slađane Anđušić, na reprezentativnu sindikalnu organizaciju i predsjednika Željka Krgovića, zabrinjava i dovodi u pitanje osnovne principe sindikalizma – samostalnost i nezavisnost, saopštio je predsjednik Sindikat uprave Crne Gore Ranko Božović.

“Načinom na koji se predsjedniku Sindikalne organizacije Željku Krgoviću, koji funkciju obavlja profesionalno, prekida radni odnos, krši se pozitivno zakonodavstvo Crne Gore i međunarodne konvencije. Neovisno o pripadnosti bilo kojem sistemu, članovi sindikata i predsjednici sindikalnih organizacija ne mogu biti proganjani i šikanirani zbog svojih stavova i odluka koje su u interesu zaposlenih”, saopštio je Božović.

Apeluju na nadležne organe i poslodavce da obezbijede nezavisnost sindikalnog organizovanja i djelovanja i da spriječe ovakve nezakonite odluke pojedinaca.

“Sindikat Uprave Crne Gore daje punu podršku Sindikalnoj organizaciji Glavnog grada u svom sindikalnom radu i obećava punu pravnu zaštitu”, zaključio je Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.