Marković: Članstvo i glasači SEP-a izloženi pritisku, traži se od njih da promijene političko opredjeljenje

0

Posljednjih dana nas naše članstvo i glasači obavještavaju o svakodnevnom pritisku kojem su izloženi da promijene svoje političko opredjeljenje. Telefonski pozivi stranačkih operatera pa i nosilaca lista prelaze u teror i atak na slobodu političkog stava, tvrdi predsjednik Stranke evropskog progresa SEP Duško Marković.

“Poruke „jeste li ponovo razmislili”, „glasajte nas jer je naš nosilac mnogima pomogao” ili „ako ne glasate nas glasate protiv Crne Gore” predstavljaju primjere odvratne političke prakse koja ima za cilj očuvanje političkih monopola. Najoštrije osuđujemo političke ucjene i pritiske i pozivamo građane, naše članove i simpatizere da na izborima iskažu slobodnu volju jer ne duguju ništa ni vlasti ni opoziciji”, napisao je Marković na mreži X.

Poručuju, dodaje on, svim političkim akterima, a posebno onima koji se predstavljaju kao jedini predstavnici građanske i suverenističke Crne Gore, da istinska i građanska Crna Gora stanuje izvan njihovih stranačkih procenata.

“Stranka evropskog progresa će raditi da vrati dostojanstvo i ugled državi Crnoj Gori, a Podgoricu učini evropskim gradom u kojem će građani biti slobodni i dostojanstveni, a ne ucijenjeni. Velika podrška koju dobijamo svakog dana daje nam snagu da nastavimo da promovišemo pristojnu, dostojanstvenu i fer političku kampanju”, zaključio je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.