Jakov i Luka organizuju „pobjednički skup“ kod Milovog tajkuna na „Imanju Knjaz“

0

Predizborna kampanja za vanredne podgoričke izbore se približila kraju, a liste polako otkrivaju gdje će organizovati završne skupove na kojima će iznijeti završne riječi i obećanja.

Lista „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ odlučila je da taj događaj organizuje u naselju Mareza. Međutim, ne oko kružnog toka, već na „Imanju Knjaz“. Popularni restoran i mjesto održavanja raznih proslava Jakovu Milatoviću i Luki Rakčeviću se učinilo kao idealna opcija za organizovanje završnog skupa njihove liste. Ništa ne bi bilo čudno da taj restoran nije u vlasništvu druga bivšeg predsjednika države i DPS-a, Mila Đukanovića.

Naime, vlasnik restorana „Imanje Knjaz“ je Blagota Baćo Radović. Mnogima ovo ime možda ništa ne znači, ali Radović je kontroverzni biznismen (nekada) blizak Milu Đukanoviću. Radovićevo „Imanje Knjaz“ je važilo za mjesto okupljanja DPS vrhuške i svih onih koji su bliski toj partiji i bivšem režimu. Radović je takođe vlasnik i građevisnke firme „Zetagradnja“.

Blagota Radović (Foto: Media Biro)

 

Zbog svega ovoga je čudno da je Jakov izabrao baš to mjesto za „završni pobjednički skup“ liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“. Jakovljevo često distanciranje od DPS-a i svega povezanog sa tom partijom je možda samo fasada, te pored toliko lijepih mjesta za organizovanje skupa, on je sa kolegama odlučio da novac ipak ode u džepove vlasnika „Imanja Knjaz“.

Inače, i Radovićev sin Nikola je bio dio onoga protiv čega se Jakov i Luka bore – organizovanog kriminala.

Podsjećanja radi, 09.02.2017. u zajedničkoj akciji policijskih timova Crne Gore i Srbije, razbijena je i pohapšena organizovana kriminalna grupa na čelu sa Nikolom Radovićem, koja se bavila trgovinom drogom. Nešto više od pola godine kasnije, 08. 08. 2017. okrivljeni Nikola Radović, Srđan Jovetić, Aleksandar Milošević i Tanja Raičković, sklopili su sporazum o priznanju krivice, sa višim državnim tužiocem Crne Gore. Sin Blagote Radovića je za krivično djelo organizovanja kriminalne grupe, neovlašćeno držanje i promet opojnih droga, dobio kaznu zatvora od samo osam mjeseci i obavezu da uplati 30 hiljada evra, u dobrotvorne svrhe. Naravno, to je vjerovatno bilo moguće zbog bliskosti njegovog oca sa Milom Đukanovićem, a znamo i da su i sudstvo i tužilaštva bila pod praktično direktnom kontrolom DPS-a.

Nego, vratimo se u 2024. godinu i na „završni pobjednički skup“ Jakova i Luke.

Da li će i sam Blagota Radović prisustvovati skupu, ostaje nam da vidimo, jer da nije znao da „pliva“ tokom turbulentnih perioda i političkih previranja, ne bi ni postao milioner.

Jakov će vjerovatno raširenih ruku prihvatiti sve one koji su se „pokajali“ zbog saradnje sa DPS-om, a pogotovo tajkuna koji bi mogli finansijski da daju vjetar u leđa njegovim i Rakčevićevim političkim planovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.