Braća Gardašević jedan pored drugog na postolju: Nema boljeg osjećaja

0

Rijetkost je vidjeti čak tri člana porodice da su u isto vrijeme na borilištu, a još da na kraju dana dvojica završe sa odličnjem oko vrata! Upravo se to desilo tokom dugog dana Evropskog kupa održanog prethodnog vikenda u Podgorici. Tamara, Nebojša i Nikola Gardašević su u jednom momentu u isto vrijeme bili na tatamiju u preliminarnoj rundi. Kasnije je nastala slika za sva vremena. Nebojša i Nikola stajali jedan pored drugog na pobjedničkom postolju okićenmi pronzanim medaljama.

Nastupati sa svojom braćom i sestrama na istom takmičenju, posebno na Evropskom kupu, velika je stvar“, sa velikim osjećajem ponosa rekao je Nikola u razgovoru za zvanični sajt Evropske džudo unije.

Najstariji Gardašević je zatim nastavio:

Osvojiti medalju pred svojim navijačima je ogromna stvar, iako mi je žao što nisam ušao u finale“.

Na kraju takmičenja ostala se slika za anale – braća Gardašević jedan pored drugoga, okićeni medaljama.

Ako bih morao da biram između takmičenja za zlatnu medalju ili stajanja sa bratom na podijumu, birao bih današnji ishod iznova i iznova“.

Nikola očekuje još mnogo odličja sa renomiranih takmičenja za porodicu Gardašević.

Veoma sam ponosan i srećan zbog Nebojše, jer mu je ovo prva medalja Evropskog kupa, a siguran sam da će naša sestra biti na podijumu na predstojećim turnirima“, dodao je Nikola.

Nebojša je imao velikih problema tokom Evropskog kupa, dva puta je morao da traži pomoć ljekarske ekipe. Ipak, izdržao je muški do kraja i popeo se na podijum.

Sa bratom sam i ranije stajao na podijumu, ali postizanje ovakvog uspjeha na Evropskom kupu je nešto specijalno, posebno jer smo to uradili u svojoj zemlji“, rekao je Nebojša.

Ima i mlađi od braće Gardašević dozu žala što nije napravio korak više.

Naravno, zlatni i srebrni scenario bi bio sjajan, ali podeliti ovaj trenutak sa bratom je nezaboravno“.

Nebojša je pohvalio medicinski tim.

Bio sam zabrinut da ću možda morati da se povučem sa takmičenja zbog povrede, ali sam zahvaljujući medicinskom timu, koji je odlično uradio posao, uspio da završim nastup. Bez njih ne bih mogao da završim borbu“.

Braća Gardašević poručuju da im je cilj da izbore mjesto u reprezentaciji Crne Gore za predstojeće Evropsko prvenstvu u Podgorici, sledećeg aprila. Neće biti lako naći se u ekipi za šampionat Starog kontinenta pošto je konkurencija paklena. Treba napomenuti da u istoj kategoriji nastupa iskusni Marko Gušić. Na pitanje novinarke EJU da li su Nebojša ili Nikola razmišljali da zbog žestoke konkurencije pređu u neku drugu težinsku kategoriju obojica su odgovorili kao iz topa: “Ne. Borićemo se u kategoriji do 81 kilogram jer tu pripadamo“.

Sada slijedi vrijema slavlja, zajedno sa porodicom.

Veoma smo zahvalni porodici za svu podršku, uvijek su tu za nas“, rekao je Nikola i zaključio: “Na kraju, želim da pomenem svog sina, koji je bio ovdje i po prvi put me uživo gledao na nekom međunarodnom takmičenju. On je moj najveći fan i moja motivacija“.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.