U Bloku 5 i Pobrežju 16 takmičara izborilo finale

0

Proteklog vikenda na lokacijama u Bloku 5 i na Pobrežju u Podgorici, odigrana su još četiri kvalifikaciona turnira manifestacije ”PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!” u organizaciji Sekretarijata za sport i Stonoteniskog kluba Spin.

U subotu su u Bloku 5 bili na programu muški i ženski turnir.

U konkurenciji muškaraca nadmetalo se 16 takmičara, koji su bili podijeljeni u četiri grupe, gdje su igrali po sistemu “svako sa svakim” na jedan dobijeni set do 15 poena, nakon čega su po dvojica najuspješnih iz svake skupine izborili prolaz u eliminacionu rundu.

U prvom meču za plasman u finale Dušan Dragović je pobijedio Filipa Mihaljevića rezultatom 15:9. U drugom je tradicionalni učesnik završnice Marko Davidović savladao Milana Bugarina 15:7, potom je Viktor Rogić nadigrao Mihaila Tadića 15:8, a najzanimljivije je bilo u okršaju Stevice Bjeletića i Danila Bujišića, koji je Bjeletić dobio rezultatom 15:11.

Na turniru dama učestvovalo je 10 takmičarki, podijeljenih u dvije grupe. U grupi A sva četiri meča u svoju korist je riješiča Ana Petrović i kao prvoplasirana sebi rezervisala mjesto u ”Bemaks parku”. Isti učinak u grupi B imala je Mirjana Andrijević, koja je takođe izborila prolaz u finale.

U baraž mečevima za posljednja dva mjesta koja vode na završni turnir, Ivana Badnjar je pobijedila Mirjanu Žarić 15:7, dok je Snežana Miličković “riješila” Alinu Valeevu, rezultatom 15:6.

Po 16 muškaraca nadmealo se narednog dana na turnirima na Pobrežju.

Na prvom su, nakon grupne faze, u partijama odluke koplja ukrstili Balša Tomović i Filip Janković, a ubjedljivu pobjedu odnio je Tomović (15:2). Zatim je bio red na meč Filip ZečevićVelibor Srdanović. Ispostavilo se da nije bio dan za Filipe, jer je Velibor trijumfovao rezultatom 15:10. Treći okršaj između Mikaila Filipova i Davida Milića pripao je drugom (10:15), dok u posljednjem Vladimir Ivanović nije dao promil nade Vojislavu Šibaliću (15:6).

Na posljednjem turniru ovog vikenda u prvom eliminacionom meču snage su odmjerili Dragan Jovanović i Srđan Pejović, a iskusni Vuk Jovanović je pobijedio s lakoćom 15:3. Nakon ovog tandema Dejan Bjelić je pobijedio Nikolu Radulovića 13:15, Aleksandar Obradović je dobio Lazara Čađenovića 15:10, dok je najinteresantnije bilo u duelu Bogdana Bubanje i Ivana Ivanovića, koji je Bubanja dobio rezultatom 15:14 nakon čudesnog preokreta.

Naredne subote, 28. septembra, na stonoteniskim stolovima instaliranim u Njegoševom parku, biće održana posljednja tri turnira – dva muška i ženski, nakon čega će biti poznati svi finalisti.

Od 32 kvalifikanta organizatori će putem žrijeba formirati osam ekipa sa po četiri člana (tri muškarca i žena), koje će se 5. oktobra u “Bemaks parku” boriti za nagradni fond od 2.000 eura.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.