Poljanski: Rusija nije upoznata sa mirovnim planom Zelenskog

0

Rusija nije upoznata sa „mirovnim planom“ Volodimira Zelenskog za rješenje ukrajinske krize i nije bila pozvana da o tome razgovara, rekao je prvi zamjenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

Zelenski je objelodanio da je „plan pobjede“ Ukrajine već u potpunosti pripremljen, a kako je ranije navodio, taj plan sadrži „moćan paket koji će primorati Rusiju da diplomatski okonča rat“.

Poljanski je, odgovarajući na pitanja da li je Moskva vidjela odgovarajući plan i da li je pozvana da razgovara o njemu, rekao „ne“.

„Teško nam je da razumijemo šta je na umu bezumnog čovjeka. Ne znamo šta Zelenski planira. Oko njegovog boravka u UN se diže velika buka, kao i oko toga šta će da ponudi ili neće da predloži“, dodao je Poljanski.

Istovremeno, Poljanski je napomenuo da će Zapad morati da podrži ovu „PR kampanju ukrajinskog predsjednika, čiji je mandat već istekao, i da ukrajinsko pitanje ostane u centru pažnje međunarodne zajednice“.

To je, prema riječima ruskog diplomate, težak zadatak, s obzirom da se u svijetu dešavaju mnoge krize, uključujući onu veoma akutnu na Bliskom istoku i u Pojasu Gaze.

Napad ukrajinske vojske na Kursku oblast je „najbolji odgovor“ svima koji su se nadali da Kijev teži miru, rekao je Poljanski.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.