Starović na Kajmakčalanu: Zavjet koji moramo da ispunimo je da danas čuvamo i branimo u miru našu jedinu otadžbinu

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović predvodio je državnu ceremoniju odavanja počasti i polaganja vijenaca povodom obilježavanja 108 godina od Bitke na Kajmakčalanu, prve velike pobjede reorganizovane srpske vojske u Prvom svjetskom ratu.

Starović je položio vijenac kod Spomen-kapele i kraj Spomen-kosturnice na Kajmakčalanu.

Starović je u obraćanju poslije polaganja vijenaca istakao da je na ovom mjestu branjena sloboda za koju su položeni životi, te da su srpski vojnici tada, kao i danas, znali da nema slobode bez svoje države, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Zavjet koji moramo da ispunimo je da danas čuvamo i branimo u miru našu jedinu otadžbinu, da je činimo snažnom i moćnom, modernom i prosperitetnom, a prije svega nezavisnom i suverenom, jer tako ćemo odužiti dug prema našim herojskim precima. Jedino tako ćemo taj dar slobode moći da ostavimo našim potomcima – rekao je Starović.

On je naglasio da bi svaki pripadnik srpskog roda trebao bar jednom u životu da posjeti ovo sveto mjesto, kako bi razumjeli srpske div-junake, njihovu hrabrost i odlučnost, koji su tih posljednjih dana septembra 1916. godine svakog dana nadirali ka ovim neosvojivim položajima i konačno odbacili neprijatelja i stupili na tlo Kraljevine Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.