Izrael presreo dronove iz Iraka i sa ‘istoka’; Hezbolah raketirao izraelsku vazdušnu bazu

0

Izraelska vojska saopštila je da je presrela “sumnjivi vazdušni cilj” koji je došao s istoka, ne navodeći zemlju porijekla.

Izvještaj je uslijedilo nakon što su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost u jugoistočnoj regiji Arava.

Ranije ujutro, izraelska vojska takođe je rekla da je presrela “nekoliko sumnjivih vazdušnih ciljeva” koji su došli iz smjera Iraka. Napad je izazvao sirene u sjevernom Izraelu.

Vojska je rekla da u oba incidenta nije bilo žrtava.

Hezbolah tvrdi da je izveo drugi raketni napad na izraelsku vazdušnu bazu

Libanska oružana grupa saopštila je da je drugi put ispalila desetine projektila Fadi 1 i Wadi 2 na izraelsku vazdušnu bazu Ramat David.

Napadi su bili odgovor na “ponovljene izraelske udare koji su ciljali različite libanske regije i doveli do pada mnogih civilnih mučenika”, dodaje se.

Ranije tokom noći, izraelska vojska je rekla da je otkrila 10 lansiranja iz Libana i presrela većinu njih. Izraelski mediji javljaju da je jedan čovjek lakše ranjen u raketnom napadu.

Napadi Hezbolaha uslijedili su nakon što je Izrael preuzeo odgovornost za napade na 400 uporišta grupe u južnom Libanu. Razmjena vatre najveća je od početka rata u Gazi.

Izrael obećava da će pojačati napade na Hezbolah

Izraelska vojska je saopšila da izvodi napade na “mete” Hezbolaha u Libanu kao odgovor na napade libanske oružane grupe.

Vojska je poručila da će se napadi protiv Hezbolaha “nastaviti i povećati”.

(Al Jazeera)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.