Pokret podstanara: Ne dozvolimo da se strah koristi kao oružje za uništavanje integriteta, istine i poštovanja

0

Nalazimo se u vremenu kada je predizborna kampanja, koja bi trebalo da bude festival demokratije, sve više postala poligon za uvrede, neistine i besmislene izjave. Nažalost, zajednički imenitelj za sve suludiju predizbornu retoriku može se najbolje opisati stihovima našeg velikog Njegoša: “Strah životu kalja obraz često”, ocijenili su iz Pokreta podstanara.

“Upravo taj strah – strah od gubitka moći, strah od suočavanja sa istinom, strah od odgovornosti – vodi mnoge političke aktere ka srozavanju javnog diskursa. Umjesto konstruktivnog dijaloga o budućnosti našeg grada naše države, svjedoci smo neprestanih pokušaja da se neistinama i manipulacijama naruši ugled protivnika, a da se građani, kojima bi političari trebalo da služe, ostave zbunjeni i podijeljeni”, ističu u Pokretu podstanara.

Poručuju da je njihova dužnost kao građana da odbace ovakav način vođenja politike.

“Da ne dozvolimo da se strah koristi kao oružje za uništavanje integriteta, istine i poštovanja u našem društvu. Pozivamo vas sve da ostanete čvrsti u svojim vrijednostima i ne podliježete praznim riječima koje se ne temelje na činjenicama, već na strahu i obmani. Jer, kao što nas Njegoš podseća, strah može kaljati obraz, ali hrabrost, čestitost i poštenje su ono što ga čuva. Ujedinjeni u toj istini, možemo izgraditi bolju budućnost”, zaključuju u Pokretu podstanara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.