Borovinić Bojović: Bićemo stožer buduće vlasti, mi smo garancija stabilne Podgorice!

0

Nositeljka liste Za budućnost Podgorice gostovala je sinoć u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji i tom prilikom kazala da građani Podgorice nisu tražili ove izbore.

„Opozicija, primarno DPS sa satelitima je do toga dovela, što je logično jer su opozicija. Dobili su i podršku i desili su se izbori. Desila se neodgovornost. Fokus naše kampanje su isključivo građani i građanke Podgorice. Što se tiče veze lokala i vlasti na državnom nivou, važno je da Vlada i Glavni grad budu konstruktivni i da dobro funkcionišu. Svi projekti i ideje zavise od saradnje sa Vladom i ne bi bilo dobro da se inate jedno sa drugim jer tu stradaju građani. Kada se političari svađaju, građani trpe“, kazala je ona.

Dodaje da je u Podgorici na djelu bila heterogena vlast nakon 30 godina jednopartijske vladavine.

„Rješenje jesu bili vanredni izbori, a to sam vidjela kao ljekar i kao predsjednica Skupštine. Na primjer, ako neko dođe sa prehladom, mi gledamo sve da to izliječimo da ne dođe do pogoršanja. To su stvari za koje sam smatrala da su normalne i to je bio moj stav kad je u pitanju stabilnost vlasti ili vanredni izbori. Za godinu dana nije bilo moguće uraditi započeto, veliki broj planova je razrađen i to je bila naša primarna obaveza prema građanima a ne u ličnim animozitetima. Mislim da je to najmanje važno. Naša osnovna misija je bila kada smo 2022. godine dobili mandat, iako je odloženo formiranje vlasti, da uradimo ono što smo obećali. Sada čvrsto vjerujem da će koalicija koju ja predvodim biti stožer buduće vlasti jer smo pokazali stabilnost“, kazala je ona.

Borovinić Bojović je kazal da je koalicija ZBPG pokazala da je siguran partner i da će biti stožer buduće vlasti.

„Nameće se zaključak da je koalicija radila konstruktivno i korektno. Nismo se bavili bilo kakvim prepucavanjima, mimoilaženjima. Koalicija ZBPG očekuje da bude stožer vlasti, očekujem da ću biti gradonačelnica i očekujem da ćemo vlast graditi sa dosadašnjim partnerima. DPS nije opcija koja je moguća u formiranju vlasti nakon izbora. Ono što je važno je da se priznaju rezultati izbora i da niko ne ucjenjuje Podgoricu i građane Podgorice. To u praksi znači da rezultati izbora znače sledeće – kako građani daju legitimitet, tako treba formirati vlast. Naša vizija je demokratski kapacitet a ne ucjenjivački kapacitet“, kazala je ona.

Dodaje i da će raditi za interese grada a o postizbornim koalicijama će govoriti kada to bude na dnevnom redu.

Borovinić Bojović je kazala da imaju konkretan plan za razvoj Podgorice i da će rješavati probleme svakog građanina Podgorice gdje god da žive.

„Neće se desiti situacija da je neko važniji, bilo da živi u centru ili na Murtovini. Ono što smo uspješno radili jesu konkretni projekti. Ponosna sam na transparentnost Skupštine. Ponosna sam i za centar za održiv razvoj Podgorice što sam lično inicirala. To je uvezivanje NVO-a sa Glavnim gradom kako bi iskoristili EU fondove na način na koji bi trebalo a to je održiv razvoj, zaštita životne sredine i urbanizam. Ciljevi su zelena Podgorica i grad koji je jednak svima za život. Imamo i elektronsku upravu gdje građani troše mnogo vremena na administraicju. Očekujemo i da će Podgorica biti evropska prijestonice mladih 2028. godine. Organizovaćemo niz edukativnih programa, bavićemo se i izletničkim turizmom, naročito na mjestima koja su van grada, kao npr. u Kučima. Ono što želim da kažem i što jeste važno je da ćemo rješavati konkretne probleme, sve saslušati, i zbog toga smatram da svi građani treba da shvate da ćemo biti stožer vlasti“, zaključila je Borovinić Bojović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.