Rakčević odbio da eksplicitno odgovori hoće li sa DPS posle izbora

0

Luka Rakčević, nosilac liste koalicije koja nosi ime predsjednika države Jakova Milatovića, gostovao je u „Slobodnoj zoni“ sa Draženom Živkovićem i sumirao proces formiranja lokalne vlasti u Podgorici. Kazao je da su formirali vlast nakon šest mjeseci tek nakon što se kompletirao Ustavni sud.

„Čim je lokalna uprava formirana, imali smo 13 partija koje su htjele da realizuju svoje programe ali smo probleme mogli da rješavamo u hodu. Bili smo korektni, mogu da govorim u ime svoje organizacije i mjesta koja smo mi pokrivali“, kazao je Rakčević nabrajajući šta su oni ostvarili.

Misli da su radili korektno i odradili mnoge dobre stvari i ponosan je na to, ali nije zadovoljan jer su mogli mnogo bolje i brže da nisu imali „dječije bolesti“.

„Nakon godinu i kusur dana pojavile su se prve prehlade u februaru koje smo pokušali da riješimo, procjepom unutar PES-a. Uložili smo veliki napor, kolegenica Borovinić Bojović i ja, da pokušamo da pomirimo te ljude. Moj utisak jeste da oni ljudi koji su ostali u PES-u nisu željeli da se ti problemi riješe i izabrali su da stigmatizuju ljude koji su ih napustili“, kazao je Rakčević.

Rakčević navodi da su pozivali da se sjedne za isti sto, ali i da sami sebi skrate mandat kako bi formirali novu gradsku upravu.

„Nažalost, naše kolege su rekle ne. Na kraju smo odlučili da skratimo mandat po istom principu po kom NSD skraćuje mandat u Beranama, istom principu kako skraćuju mandat u Budvi i Kotoru“, kazao je Rakčević.

Rakčević je kazao da su u PES-u peti ešalon DPS-a.

„Vi niste peti, već drugi ešalon gospodine Mujoviću. Bili ste sa Duškom Markovićem i Duškom Bjelicom koji su prvi ešalon. Vi ste replika DPS-a. Vi ste formirali Vladu sa 33 ministra. Mi sad u Crnoj Gori imamo Vladu koja je najbrojnija u svijetu per capita. Vi pričate o ekonomskoj reformi, uništavate fond PIO, zajedno sa DF-om i Demokratama i podižete PDV na cijene koje su već na istorijskom maksimumu“, kazao je Rakčević.

Luka Rakčević se osvrnuo na konstatacije prethodnih govornika i kazao da je sa gradom kao i sa familijom – ako su tu za svoje dijete, onda je to dijete voljeno, a ako se zanemaruje, onda se ne voli.

„Ako uništavate grad i bačate ga pod noge jer je bitnije namještanje investitorima. Ako se ćuti dok se to radi, svi imaju obavezu da ustanu“, kazao je Rakčević.

Mišljenja je da ne vole svi jednako grad, i da neki imaju preče pravo da se bore za grad. Oni koji su bili saučesnici, oni trebaju da kažu da su radili stvari kako ne treba da priznaju i da mogu da se bore drugačije“, kazao je Rakčević.

Luka Rakčević je prije svega kazao da će njihova lista biti ubjedljivi pobjednik izbora 29. septembra i da je to jako važna činjenica.

„Udarićemo snažne temelje na kojima će se graditi gradska uprava. Nakon što razbijemo konkuretne, sa ljudima koji su bili najrpduktivniji dio gradske uprave, nakon što pobijedimo i definišemo princip gradske uprave, našim kolegama ćemo ponuditi da podrže naše ljude. Sa najviše legitimiteta ponudićemo drugima da nas podrže. Mi ćemo biti ubjedljivo najjača lista na podgoričkim izborima, udariti temelje, i pozvati Mujovića i Borovinić Bojović da podrže našeg kandidata po mjeri građana“, kazao je Rakčević.

Hipotetički, ako njihove liste imaju više, Rakčević navodi da oni koji imaju najviše legitimiteta imaju pravo da traže podršku.

„Sa politikama DPS-a sigurno nećemo. Mi smo DPS pobijedili 2020. kao i 2022. godine, kao i gospođa Borovinić Bojović. Naš odnos je jasan i definisan. Sa politikama DPS-a koji su se ustanovili u djelovanjima nekih drugih partija – nećemo“, kazao je Rakčević.

Ko ima najviše ruku u gradskom parlamentu, taj ima vlast, kazao je, krajnje interesantno Rakčević.

Rakčević je kazao da su oni ponudili sveobuhvatniju viziju bolje Podgorice.

„Do danas nisam čuo konkuretne da su oni ponudili kao viziju grada. Našu viziju smo bolje segmentirali. Samo u prvih sto dana nas građani mogu držati za riječ, započećemo izgradnju Istočne tribine, započećemo izgradnju novog trga Božane Vučiniž i riješićemo parking u centru, rekonstrukciju Jusovače i Podgoričanke, uvešćemo 50 novih autobusa. Želimo duplo veći broj linija i duplo kraće vrijeme čekanja. Uvešćemo i socijalne servise, subvencije, besplatnu korpu za trudnice, jer želimo da stimulišemo proizvođače“, kazao je Rakčević, dodajući da želi i besplatne obroke u srednjim školama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.