Za budućnost Podgorice: Zbirka priča i mitova doktora Abdića

0

Hans Kristijan Andersen, jedan od najpoznatijih pisaca bajki na svijetu, ovih dana je dobio žestoku konkurenciju. Nermin Abdić, nosilac liste Demokratske partije socijalista, koja se prije 2 godine konačno skinula sa grbače građana Podgorice, kandidovao se za ozbiljnog pisca priča za djecu svojom nedavnom izjavom o realizaciji 350 miliona investicija, otvaranju na stotine novih radnih mjesta, privlačenju stranih investicija i projektu Biznis zona. Naime, jedina zona za koju se DPS pokazao sposobnim i zainteresovanim da otvori je zona za pokretanje i unapređenje biznisa članova stranke i njima bliskih pojedinaca, naveli su iz koalicije Za budućnost Podgorice – grad svih nas.

„Trideset godina je Demokratska partija socijalista imala da privuče strane investicije, doprinese otvaranju novih radnih mjesta, uredi gradske ulice, komunalnu infrastrukturu, omogući građanima kvalitetan život u glavnom gradu Crne Gore. Ali džaba, ništa Demokratska partija socijalista uradila nije. Zapravo, nije baš ništa – dovodila je selektivno asfalt, kanalizaciju, vodu, osvjetljenje samo do onih na čiji je glas računala kako bi se održala na vlasti. Burazerske firme su dobijale sumnjive poslove betonizacije i urbanog unakažavanja Podgorice, zelene površine su nestajale pred bagerima i asfaltom, javni prevoz nije ni postojao, grad su ostavili u ruševinama“, kazali su iz ove koalicije.

Iz ZBPG dodaju da zabrinjava činjenica da povampireni DPS vjeruje da su Podgoričani za manje od dvije godine zaboravili trideset godina propadanja Podgorice, epskih razmjera korupciju i kriminal i bahatost bivše vlasti.

„Zabrinjavajuće je što postoje pohlepni i neodgovorni političari, koji su spremni da zarad jedne fotelje više, omoguće DPS-ovoj korupcionaškoj mašineriji da ponovo hara Podgoricom. Na sreću, čudovišta, aveti i akrepi ostaju samo u bajkama, a bajke u knjigama. Tako će i DPS, pohlepni politikanti, praksa betonizacije, burazerskih ugovora i sistemskog uništavanja – ostati prošlost. Nećemo dozvoliti povratak na staro i ponovnu okupaciju našeg grada. Novi kilometri asfalta, nove zelene površine, novi priključci za vodu, nove linije gradskog prevoza i novi autobusi, nova radna mjesta – ostaće realnost Podgorice. Podgorica će nakon 29. septembra ostati slobodan grad, koji se razvija i napreduje i u kom građani osjećaju stabilnost i sigurnost na svakom koraku. Podgorica je grad svih nas“, zaključuju iz koalicije Za budućnost Podgorice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.