Deseti Internacionalni sajam knjiga u Podgorici od 2. do 6. oktobra

0

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, sastala se sa ambasadorkom Italije u Vrnoj Gori, Andreinom Marselom povodom aktivnosti uoči X Internacionalnog sajma knjiga koji će se održati u Podgorici od 2. do 6. oktobra ove godine.

“Naime, Ambasada Italije već godinama daje veliku podršku u realizaciji Internacionalnog sajma knjiga kroz učešće italijanskih izdavača i autora, što doprinosi snaženju kulturnih veza dvije zemlje. Kao rezultat te saradnje ove godine će se na Sajmu predstaviti dvije italijanske izdavačke kuće ,,Besa Muci” i ,,Fandango”, a jedan od najistaknutijih učesnika pratećeg programa Sajma ove godine biće jedan od najpoznatijih savremenih italijanskih autora, Lorenco Marone”, saopšteno je iz MPNI.

Ministarka i ambasadorka su se usaglasile da je učešće nastavnika i učenika u dogadjajima u okviru Sajma izuzetno važno zbog podsticanja ljubavi prema knjizi i promovisanja čitalačke kulture, te su dogovorile konkretne oblike saradnje u ovom segmentu kako bi što više učenika imalo priliku da uživa u programu Sajma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.