Vojinović će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom forumu žena u okviru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

0

Poslanica Anđela Vojinović će, kao jedina predstavnica Crne Gore, učestvovati na predstojećem Svjetskom forumu političkih liderki (WPL), koji se, u okviru zasijedanja Generalne skupštine UN-a održava u Njujorku.

Na Forumu će biti riječi o ulozi i učešću žena u politici, prvenstveno sa aspekta donošenja odluka, finansiranja istraživanja i liderstva, online nasilju nad ženama, dezinformacijama, govoru mržnje i kako se protiv njih boriti, kao i o nejednakom pristupu muškaracima i ženama u oblasti zdravstva.

Jedan od aspekata Foruma podrazumijeva i podsticanje (ne)stranačke saradnje među političkim liderima/liderkama, tehnološkim kompanijama i nevladinim organizacijama zarad većeg broja žena u političkim i društvenim procesima.

Vojinović će svojim učešćem na Forumu političkih liderki značajno doprinijeti razmjeni iskustava i dobrih praksi, kao i oblikovanju novih strategija za jačanje uloge žena u politici i kroz diskusiju sa drugim liderkama i stručnjacima, zagovarati efikasnija rješenja za osnaživanje žena, kako bi imale aktivniju ulogu u procesima donošenja odluka i kreiranju boljih uslova za ravnopravno učešće žena u političkim procesima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.