Perunović: Evropski savez za sportsko-rekreativne zone u svakom kvartu Podgorice, zdravi stilovi života važan prioritet

0

Kao buduća gradska uprava nastojaćemo da se u svakom kvartu u Podgorici izgradi sportsko-rekrativna zona, a ukoliko u određenim delovima grada usljed manjka prostora ne bude mjesta za takav sadržaj, onda je ideja da se izgrade otvorene teretane sa spravama za vježbanje u prirodi, poručio je Ivan Perunović, kandidat za odbornika na listi „Evropski savez Boris Mugoša (SDP SD, LP i građani) Podgorica za primjer“.

„Teretane na otvorenom odavno su stekle popularnost i proširile se parkovima širom svijeta. Vježbanje na suncu i čistom vazduhu sve je popularnije i kod nas, posebno imajući u vidu da je Podgorica grad sa velikim brojem sunčanih dana u godini i značajnim prostorom sa zelenim površinama. Moramo omogućiti sugrađanima, naročito mladima, da sa prvim sunčanim danima mogu da se rekreiraju na otvorenom, radije nego da vježbaju u zatvorenom prostoru. Na ovaj način stvoriće se pretposavke za njegovanje zdravih stilova života kod naših sugrađana, bilo da se radi o profesionalnim sportistima, rekreativcima i mlađi naraštajima“, izjavio je Perunović, pa dodao:

„Obezbijedićemo da pomenute zone za rekreaciju budu opremljene modernim mobilijarom za vježbanje sa savremenim ‘anti vandal’ sertifikovanim spravama koje će omogućiti rekreativcima i onima koji se aktivno bave fitness-om da treniraju i rade na sebi i svom zdravlju”, zaključio je Perunović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.