Klub odbornika DPS Berane: Predsjednik Skupštine i odbornici Demokrata odgovorni za institucionalni haos

0

Pokušaj održavanja sjednice Skupštine opštine Berane u potpunosti je ogolio namjere i djelovanje pojedinih političkih subjekata u našem gradu“, saopštio je Klub odbornika DPS Berane.

„Umjesto održavanja sjednice i skraćenja mandata lokalnom parlamentu i konačnom rješavanju višemjesečne političke krize kojoj svjedočimo, predsjednik Skupštine opštine Berane je otišao korak dalje – nije se pojavio na sjednici koju je sam sazvao. Kao odgovoran i ozbiljan politički subjekat nećemo tumačiti zdravstveno stanje predsjednika Rmuša, ali ćemo ukazati beranskoj javnosti da je ovakav splet događaja krajnje sumnjiv“, naveli su iu DPS-a.

Kako su dodali, „osnovu da sumnjamo da je ovakvo postupanje izrežirano i unaprijed planirano od partijske centrale Demokrata najbolje pokazuje činjenica da pored gospodina Rmuša u skupštinskoj sali nije bio prisutan nijedan odbornik te partije“.

„Danas, kada je konačno trebalo da se razriješi agonija u koju je zapao naš grad i za koju je postojala podrška većine odbornika u lokalnom parlamentu, jedino što je interesovalo predsjedavajućeg i njegovu partiju, jeste da do održavanja ove sjednice ne dođe. Ako je neko imao bilo kakve nedoumice, evo danas su sve maske pale. Predsjednik Skupštine opštine Berane, gospodin Rmuš i odbornici njegove partije su direktni nosioci odgovornosti za neisplaćivanje zarada za zaposlene u lokalnoj samoupravi, preduzećima i ustanovama, neraspisivanje tendera, zastoj svih projekata od važnosti za grad, totalnu institucionalnu blokadu i potpuni haos u koji se Berane danas nalazi“, istakli su iz DPS-a.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista „pozvao je sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje problema i da zajedno daju doprinos da dođe do vanrednih lokalnih izbora, koji su jedino rješenje“.

„Ovaj grad i njegovi građani ničim nijesu zaslužili ovakvo postupanje i namjerno urušavanje. Previše vremena je izgubljeno, Beranama je potrebna stabilna i odgovorna vlast čiji stožer će biti Demokratska partija socijalista, što najbolje potvrđuje ovakvo bezobzirno bježanje pojedinih političkih subjekata od vanrednih lokalnih izbora“, zaključili su iz Kluba odbornika DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.