SEP čestitala Dan ekološke države

0

Iako je nadolazeći značaj ekologije po opstanak i razvoj kod nas prepoznat još jako davno u realnosti je premalo urađeno da Crna Gora potvrdi svoj status iz državnog naziva, saopšteno je iz Stranke evropskog progresa (SEP).

„Suočeni smo sa izostankom ekološkog obrazovanja, navika i same odgovornosti prema životnoj sredini. Ekološka država ne smije i ne bi trebalo da čeka da joj drugi nameću ekološke standarde već da sama opravdavajući svoj naziv, donosi zakonske norme koje afirmišu značaj ekologije, očuvanja klime i razvoja održive ekonomije“, naveli su iz SEP-a.

Kako su dodali, SEP je i stranka ekološkog progresa i ukoliko nam građani ukažu povjerenje, mi ćemo kampanjama, edukacijom, ali i konkretnim mjerama učiniti da se naše ekološko stanje popravi“.

„Moramo potpuno protjerati plastiku iz svakodnevne upotrebe, afirmisati reciklažu kao potrebu i prestiž društva te ekologiju uvesti u škole. Dobrim planom, koji mi imamo, možemo za kratko vrijeme značajno redukovati karbonski otisak naše ekonomije, te postići da u srednjem roku se Crna Gora kao ekološka država prestane gledati sa podsmjehom. Još jednom, čestitamo vam današnji praznik uz želju da zajedno radimo na očuvanju prirode i promociji održive ekonomije“, zaključili su iz SEP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.