TURBULENCIJE U GP URA? Rakčević: Na ovim izborima se ne bavimo sudbinom vlade! Konatar: Poslednji dani ove vlade kreću od Podgorice, imaćemo vanredne parlamentarne izbore! (VIDEO)

0

Disonantni tonovi mogli su se čuti prethodnih nekoliko dana iz građanskog pokreta URA, a to naročito moglo vidjeti na sinoćnjoj debati na Javnom servisu. Dok nosilac njihove liste, po zanimanju „zamjenik gradonačelnice“ Luka Rakčević poručuje da se na ovim izborima ne bave sudbinom Vlade, niti je brane niti joj se suprotstavljaju, poslanik te političke stranke poručuje potpuno suprotno.

Naime, poslanik URE Miloš Konatar jasno je na sjednici Skupštine prije 20-ak dana poručivao građanima da kreću poslednji dani Vlade Milojka Spajića.

„A to kreće od Podgorice. Vrlo brzo ćemo imati vanredne parlamentarne izbore i na sreću, novu Vladu“, najavio je Konatar.

Rakčević, pak, šalje drugačije poruke.

„Dobro znate, građani Crne Gore ljude koji se nalaze na našoj listi. To su ljudi koji su uvijek bili sa vama, koji su se uvijek bavili Podgoricom, jer ovdje odlučujemo o lokalnim izborima. Ovdje se ne bavimo sudbinom Vlade, ne branimo Vladu niti se njoj suprotstavljamo. Na ovim izborima biramo za bolju Podgoricu“, kazao je Rakčević gostujući na Javnom servisu.

S tim u vezi, postavlja se pitanje da li postoji sukob mišljenja u građanskom pokretu URA a vezan za podgoričke izbore? Ove teze naročito dobijaju na težini ako se ima u vidu da trenutno postoji jedna politička snaga u nastajanju koja očajno želi da se sa svojim doskorašnjim partijskim drugom, premijerom Milojkom Spajićem, izmjeri na potencijalnim vanrednim parlamentarnim izborima. Ta persona je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji od svog napuštanja Pokreta Evropa sad pravi političke kombinatorike u oštinama širom Crne Gore ne bi li pokušao da destabilizuje itekako stabilnu parlamentarnu većinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.