Srozao ugled funkcije: Prije podne izigrava predsjednika, a popodne kao aktivista URE obilazi podgoričke parkove

0

Vodeći anketar građanskog pokreta URA, i osoba čije ime se nalazi na imenu liste, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nedavno je, kako je naš portal u kontinuitetu napisao, oštro govorio o tom političkom subjektu, sa koijim danas sarađuje.

Tako je Milatović 2022. godine, samo par mjeseci nakon formiranja manjinske Vlade Dritana Abazovića, istu oštro napadao dok je u formiranju bio njegov doskorašnji Pokret Evropa sad.

„Manjinska Vlada i nova većina potpuno neustavno je obesmislila demokratske procese u zemlji odlaganjem lokalnih izbora te time omogućila produženje mandata gradonačelnicima i odbornicima u velikom broju crnogorskih opština. To je nezapamćeno podrivanje demokratije u Crnoj Gori“, napisao je Milatović, tadašnji oštri protivnik građanskog pokreta URA i manjinske Vlade.

Podsjećamo, Milatović je govorio o jednoj od odluka nove većine kada su sve lokalne izbore odložili za oktobar, kada su, između ostalog, i Zetu izdvojili iz Glavnog grada i kada su formirali posebnu opštinu.

Milatović, koji se sada predstavlja kao najbolji drug Jakova Milatovića, dalje govori da su sada i zvanično dobili potvrdu da je odlaganje lokalnih izbora bilo neustavno.

On je članove Vlade Dritana Abazovića nazvao i šarlatanima.

„Ovo smo svi negdje i znali – ali šarlatani iz Vlade i nove parlamentarne većine na čelu sa relaksiranim premijerom plašeći se poraza na izborima svjesno su pogazili Ustav. Ovo je nezapamećno podrivanje demokratije u Crnoj gori, kojim je onemogućeno ustavno pravo građanima da nakon isteka od 4 godine biraju svoje predstavnike u vlasti. Ovim se dovodi u pitanje i svaka odluka opštinskih vlasti koje su izabrane na ovaj neustavan način“, pisao je nekada Milatović.

Međutim, vremena su se promijenila. Milatović je sada obukao ruho aktiviste izborne liste Luke Rakčevića zbog netrpeljivosti koje ima prema Milojku Spajiću. Danas, slično kao što je nekada napadao Dritana Abazovića, napada svog doskorašnjeg stranačkog kolegu, po istoj matrici, očito računajući da  će mu ovaj pakt donijeti trenutnu najveću političku korist. Hoće li mu biti od koristi, pokazaće predstojeći lokalni izbori u Glavnom gradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.