Dačić: Navijačima Benfike oduzeta obeilježja Hajduka i Torcide

0

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP preduzimaju sveobuhvatne mjere bezbjednosti povodom fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Benfike koja počinje u četvrtak od 18.45 sati.

Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača Benfike pronađena su obilježja splitskog Hajduka i navijačke grupe „Torcida“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju sveobuhvatne mjere bezbjednosti, povodom međunarodne fudbalske utakmice grupne faze UEFA Lige šampiona, koja se danas odigrava na stadionu “Rajko Mitić”, sa početkom u 18.45 časova, između FK “Crvena zvezda” i FK “Benfika” iz Portugalije. U skladu sa bezbjednosnom procjenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbjednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbjednog odigravanja utakmice“, rekao je Dačić.

Kako je naveo u saopštenju, nakon vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu “Nikola Tesla”, kod više navijača FK “Benfika”, pronađena su obilježja FK “Hajduk” iz Splita i navijačke grupe „Torcida“.

Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina naljepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obilježjima FK “Hajduk” i navijačke grupe “Torcida”. Policija je iz razloga bezbjednosti oduzela sve predmete. Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim djelokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih djela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mjere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja”, izjavio je Dačić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.