Vlada poslala upozorenje Skupštini opštine Berane

0

Vlada Crne Gore je na elektronskoj sjednici donijela odluku da pošalje upozorenje Skupštini opštine (SO) Berane zbog neodržavanja sjednica i nefunkcionalnosti organa i službi.

To jutros nije učinjeno na sjednici Vlade, jer zasjedanju nije prisustvovao ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On nije prisustvovao sjednici, jer su ministri iz redova Bošnjačke stranke (BS) i albanskih partija napustili sjednicu Vlade zbog namjere izvršne vlasti da da saglasnost na podizanje spomenika pokojnom mitropolitu Amfilohiju.

Sjednica SO Berane na kojoj će se glasati o skraćenju mandata Skupštini zakazana je za sjutra. Ukoliko odbornici to sjutra ne učine, Ministarstvo javne uprave će predložiti Vladi da uvede prinudnu upravu u toj opštini.

Izvršna vlast je u dva navrata od SO Berane tražila da poštuju zakon i sebi skrate mandat jer nisu izabrali novog predsjednika Opštine u roku od 30 dana od prestanka mandata Vuku Todoroviću, koji je 13. juna podnio ostavku.

Opština Berane trenutno nema predsjednika jer je Todorović podnio ostavku 13. juna, a prethodno i potpredsjednik Damjan Ćulafić, koji je u međuvremenu izabran za ministra ekologije, a drugom potpredsjedniku Mladenu Premoviću prestao je mandat kad je usvojena ostavka Todorovića.

Do političke krize u Beranama došlo je nakon što nije uspio pokušaj dogovorene rotacije na mjestu predsjednika Opštine, prenose „Vijesti“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.