Vučić: Srbija ostaje posvećena svom evropskom putu

0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, poručivši da je Srbija posvećena evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU.

„Važan sastanak u Briselu, na poziv predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, na kome ćemo razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa Zapadni Balkan, sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je u pitanju proces proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu“, napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da „naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje“.

„Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promjeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja“, zaključio je predsjednik Srbije.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.