Vučić sjutra na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sjutra prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“, koji će se održati na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Početak je zakazan za 11 časova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Republike.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su juče proveri pripremljenosti za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“.

Ministar Gašić je izrazio zadovoljstvo prikazanim i odao priznanje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji učestvuju u pripremama.

On je tom prilikom pozvao građane da sutra dođu na vojni aerodrom u Batajnici i da vide brojno savremeno naoružanje i vojnu opremu, ali i da se uvere u snagu svoje vojske, koja sve više jača na dobrobit svih građana naše zemlje.

Kako je ranije saopštilo Ministarstva odbrane, više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, približno 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova biće angažovano na prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Posjetioci će moći da pogledaju letački program, prikaz dijela sposobnosti specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kao i defile jedinica Vojske Srbije, prenosi Tanjug.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da će posjetiocima biti prezentovana sredstva iz razvoja naše odbrambene industrije, kao i savremeno naoružanje i vojna oprema Srbije, poput samohodnih top-haubica „nora“155mm, borbenih oklopnih vozila „lazar“, „MRAP“, „miloš“, „hamer“, dronove, helikoptera Mi-35, X-145M, modernizovanih aviona“mig29SM“, protivvazduhoplovnih raketnih sistema FK-3, XQ-17, „pancir“, besposadnih vozila „mali miloš“, kao i brojna oprema specijalnih snaga.

Takođe, biće u prilici da vide protivoklopne raketne sisteme „Kornet“, samohodne višecevne lansere raketa „Oganj“, savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojnu opremu.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.