KiM: Uhapšene srpske mladiće PIK saslušava u vezi sa postupanjem policajaca

0

Mladići koji su prošle nedelje uhapšeni trenutno se nalaze u stanici Kosovske policije Sever, gdje ih ispituje Kosovski policijski inspektorat, saznaje KoSSev.

U pitanju je istraga na postupanje policije u noći hapšenja četvorice mladića.

Mladiće je u stanicu dovezla policija, s obzirom na to da se oni od 11. septembra nalaze u kućnom pritvoru, prenosi Kossev.

Veton Eljšani, zamjenik komandira KP za sjever, nije zvanično ni potvrdio ni demantovao istinitost ovih navoda.

Za više informacija, odnosno u kojoj je fazi istraga Kossev se obratio kosovskom policijskom inspektoratu, neposredno pred objavljivanje ove vijesti.

Četvorica mladića uhapšena su u noći između 9. i 10. septembra u sjevernom delu Mitrovice, kako su u policiji kazali, zbog navodnog vrijeđanja i napada na dvoje policajaca iste noći na mitrovačkom šetalištu.

Na mrežama su se pojavili snimci hapšenja u ulici nekoliko stotina metara udaljenoj od šetališta, a pojedini građani tvrde da su mladići prije i tokom hapšenja tučeni.

Da je bilo fizičkog kontakta od strane policije, kao i psihičkog nasilja, potvrdio je potom i advokat jednog od njih, odnosno zamenik kosovskog Ombudsmana, Srđan Sentić.

Ovo hapšenje, a naročito spomenuti navodi o upotrebi nasilja, bio je povod za gotovo cjelodnevni protest više stotina ljudi ispred policijske stanice u sjevernom delu Mitrovice 11. septembra.

Mladićima je tog dana, nakon isteka policijskog zadržavanja, određena jednomjesečna mjera kućnog pritvora.

(Kossev)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.