Kadić: Podgorica mora biti grad koji podržava mlade preduzetnike

0

Pokret Naprijed u svom programu prepoznaje značaj i potencijal mladih ljudi za razvoj Podgorice i Crne Gore jer oni nisu samo budućnost, već i sadašnjost, i zbog toga je ključno da im pružimo adekvatnu šansu da iskoriste svoje talente i znanje. Naša vizija je grad koji podržava mlade preduzetnike i stvara uslove da realizuju svoje ideje kroz pokretanje sopstvenih biznisa i start-upova, kazao je kandidat za gradonačelnika Vuk Kadić.

“Nakon izbora 29. septembra, listi “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu” jedan od prvih zadataka će biti formiranje posebnog fonda za subvencionisanje i podršku mladima u pokretanju biznisa. Ovaj fond će omogućiti subvencije u iznosu od 10.000 do 20.000 eura za svaki start-up, uz beskamatni period otplate na pet godina, s prvom godinom grejs perioda – bez obaveze vraćanja – kako bi mladi imali priliku da stabilizuju pokrenuti posao”, kaže Kadić.

Pokret Naprijed čvrsto vjeruje da Podgorica može krenuti naprijed samo ukoliko stvori prostor za talentovane, sposobne i obrazovane ljude.

“Zbog toga se zalažemo za stroge kriterijume prilikom zapošljavanja u državnim organima i preduzećima. Nećemo dozvoliti da stranačka pripadnost bude važnija od stručnosti. Naš cilj je da na ključna mesta dođu oni koji svojim znanjem i sposobnostima mogu doprinijeti da grad krene naprijed”, naveo je Kadić.

Kako je istakao, jedna od ključnih tačaka njihovog programa je odlučna borba protiv stranačkog zapošljavanja, ali ne kao prazna predizborna fraza, već kao konkretna politika koja će se sprovoditi od prvog dana.

“Da bi Podgorica krenula naprijed, potrebni su nam edukovani, sposobni i posvećeni ljudi, a ne partijski podobni. Zato ćemo postaviti jasne i rigorozne kriterijume pri zapošljavanju u državnim organima i preduzećima, kako bi najbolji stručnjaci dobili priliku da budu na pravim mestima i doprinesu razvoju našeg grada. Zbog toga izađimo na izbore 29.septembra i glasajmo za listu broj 2 “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, poručio je Kadić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.