Terzić: U mojoj eri nikada nismo imali bolji i kvalitetniji tim

0

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je dan uoči duela sa Benfikom u emisiji „Oko“ na Radio-televiziji Srbije.

On je pričao o novom formatu Lige šampiona i potezima koje je Crvena zvezda povukla ovog ljeta kako bi stvorila konkurentan tim u Evropi. Pohvalio je novi izgled elitnog takmičenja nakon prvih šest odigranih utakmica u utorak.

„Tek sada, sa ove vremenske distance vidimo koliko je bio prost onaj prethodni sistem Lige šampiona. Tek sada vidimo da je ovo prava Liga šampiona. Pravi se jedinstvena tabela od 36 klubova. Mnogim ljubiteljima fudbala je bilo nejasno kako će to sve izgledati, ko sa kim igra. Do samog žrijeba mnogi su me zapitkivali da li je ovo grupa ili nije. Ljudi nisu mogli da shvate ako Zvezda igra protiv Intera, Milana i Barselone, da Jang bojs ili Benfika ne igraju protiv njih“, rekao je Terzić.

Otkrio je da mu nije bilo svejedno kada je posmatrao predstavu Štutgarta sinoć protiv Real Madrida. Upravo će njemački tim tokom ligaškog dijela takmičenja gostovati u Beogradu.

„Ovo je prava liga. Pomalo me strah kada sam vidio sinoć onih šest utakmica i kako je Štutgart odigrao u sred Madrida. Potpuno je nadigrao Real, pogotovo u prvom poluvremenu. Imao je mnogo veći posjed lopte, po svim parametrima je bio za klasu iznad Reala. Broj šansi koji je napravio… Stvarno da se dobro zamislimo. Nije on slučajno bio vicešampion velike njemačke Bundeslige. Sinoć su pokazali da su hrabri i ofanzivni. Stvarno nevjerovatan tim“.

Napominje da su svi protivnici Crvene zvezde veliki klubovi i veliki timovi.

„Bez obzira na težinu protivnika, drago mi je što smo dobili velike klubove. Dobili smo šampione i vicešampione velikih evropskih sila – Njemačke, Francuske, Italije, Holandije, Portugalije… Stvarno će uživati svi navijači Crvene zvezde, a i mi“.

Kaže da je pravo vrijeme da Crvena zvezda izmjeri koliko može protiv najboljih u Evropi.

„Ovo mi je već 11. sezona u Crvenoj zvezdi. U mojoj eri nikada nismo imali bolji i kvalitetniji tim. Mnogo očekujemo, ali treba biti oprezan, uz uvažavanje velikih klubova protiv kojih igramo. Mislim da Zvezda može mnogo više nego svih prethodnih sezona“.

Pričao je i o protivnicima koji očekuju Crvenu zvezdu.

„Bez obzira na veliki respekt koji pokazujemo i osjećamo prema Benfici, sigurno ćemo sjutra odigrati hrabro i visoko ih napasti. Naravno, u ovakvim utakmicama je potrebno dosta sreće. Vidjeli smo da Milan povede kod kuće protiv Liverpula, pa izgubi 3:1. Trebaće mnogo sreće, ali mi se pitamo, sve zavisi od nas. Koliko budemo kvalitetni, koncentrisani i hrabri, takav će rezultat biti“.

Potom se osvrnuo na prelazni rok Crvene zvezde istakavši da igrač kalibra Silasa nikada ne bi odabrao dolazak u Beograd u drugačijim okolnostima.

„Iskoristili smo momenat njegovog sukoba sa trenerom Štutgarta. Prelazni rok je završen svuda u Evropi, a on je dečko htio da igra, da nađe klub i novu sredinu i mogao je to samo u Srbiji ili Turskoj. Pregovarali smo dobro, održali smo video poziv sa njim, predočili smo mu sve prednosti Crvene zvezde. Osetio je neko povjerenje kod nas i prelomio da hoće u Zvezdu“.

Podsjeća da je Silas dva puta proglašavan za najboljeg mladog igrača Bundeslige i zvanično drugog najbržeg igrača šampionata Njemačke.

„Imao je velike ponude iz Premijer lige. Štutgart je sve to odbio. Po svim parametrima, igrač kao Silas nikada nije došao u Crvenu zvezdu“.

Dodao je da Crvena zvezda ima kvalitetan tim, a usput se dotakao i Radeta Krunića koji je takođe stigao poslednjeg dana prelaznog roka.

„On je taktički pametan igrač, prava ‘šestica’ koja nam je nedostajala. I svi ostali igrači koji će sjutra istrčati na teren, Zvezda može da se pohvali da su to reprezentativci svojih zemalja, igrači koji imaju ogromno iskustvo, puni samopouzdanja. Uz podršku pune ‘Marakane’ ne sumnjam da ćemo pokazati ono što Crvenu zvezdu čini velikim evropskim klubom“, naveo je Terzić.

Godišnje nam treba 65 miliona

Govorio je i o mogućnostima da velika srpska imena zaigraju na stadionu „Rajko Mitić“, ali to nije moguće na polju finansija. Prije samo nekoliko godina, najveća plata koju je klub mogao da izdvoji bila je oko 600.000 evra i tada je najplaćeniji bio Milan Borjan. Sada je svota duplirana.

„Ja bih volio da sve najbolje srpsko bude u Crvenoj zvezdi. Mi često uzmemo spisak reprezentacije gledamo ko bi dobro došao u Zvezdi, ko? Često pitaju prijatelji, sinovi… Pitam ko je bolji da igra Zvezda ili reprezentacija Srbije? Volio bih da ima više reprezentativca, ali nama su najskuplji domaći igrači, one koje mi želimo da dovedemo. Luka Jović i Filip Kostić… Vidite im plate. To Zvezda ne može. Najveća plata koju Zvezda može da da je 1.250.000 evra, to je gornja granica. To je godišnja plata za najplaćenijeg igrača. Dovodićemo sve bolje i bolje igrače, polako. Uskoro će Zvezda moći da plaća po 2.000.000, 2.500.0000 evra. U ovakvo takmičenje morate da ulažete. U klubu sam 11. sezonu i kada pomislite kako je Zvezda izgledala nekada, a kako izgleda sada… Kada sam došao 2014. godine imali smo 8.000.000 evra i usput vraćali dugove. Od 1. januara ove godine smo zaradili 92.000.000 evra. Godišnje, nama je neophodno 65.000.000“, otkrio je Terzić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.