Popović učestvovala na sastanku uoči Foruma o rodnoj ravnopravnosti

0

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović, učestvovala je danas na sastanku uoči Foruma o rodnoj ravnopravnosti pod nazivom „Feministička razvojna politika – Pristup za ubrzanje EU integracija Zapadnog Balkana”, koji će se održati sjutra. Ovaj važan događaj okupio je ključne aktere iz različitih sektora kako bi se razgovaralo o pitanjima rodne ravnopravnosti u okviru Berlinskog procesa.

Sastanak je započeo dobrodošlicom i uvodnim riječima Gurdun Kramer, rukovoditeljke programa, koja je istakla značaj saradnje i zajedničkog delovanja u borbi za rodnu ravnopravnost.

Tokom sastanka, posebno je naglašena prezentacija procjene rodne ravnopravnosti, koja je sprovedena prema metodologiji Kvinna till Kvinna. Ova prezentacija obuhvatila je ključne nalaze i uvide, koji su od suštinskog značaja za dalji razvoj strategija usmjerenih ka unaprjeđenju položaja žena u društvu.

U okviru sastanka, učesnici su imali priliku da razmijene mišljenja i preporuke, što će doprinijeti formulisanju konkretnih koraka. Marigona Hoti, predstavnica GIZ-a, sumirala je ključne tačke dana uz obezbjeđenje logističkih detalja za sjutrašnji događaj.

Potpredsjednica Popović istakla je konkretne korake koje je preduzeo Ženski klub Skupštine Crne Gore i naglasila potrebu za kontinuiranim radom na unaprjeđenju rodne ravnopravnosti, kao i ulogu koju institucije i društvo imaju u ovom procesu.

Na marginama sastanka potpredsjednica je obavila brojne razgovore sa istaknutim poslanicama, ministarkama i predstavnicama građanskog i biznis sektora Zapadnog Balkana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.