Rakočević: Bošnjačkoj stranci nije lako da sjedi na dvije stolice

0
Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije Radovan Rakočević kaže da je iznenađen ponašanjem odbornika Bošnjačke stranke u lokalnom parlamentu, a naročito izjavama u kojima ističu da neće izaći iz koalicije sa Demokratskom partijom socijalista, Socijaldemokratama i Socijaldemokratskom partijom i da, kako su kazali, neće dozvoliti nikome da ih ucjenjuje.

– Trenutna većina u Bijelom Polju nije izraz volje građana. Bošnjačka stranka je imala istorijsku šansu da bude uz građane Bijelog Polja i otkaže poslušnost DPS-u, a sve izgleda kao da će da nastave praksu, da ne održe riječ datu prije ulaska u rekonstruisanu Vladu Crne Gore. To je ukratko sve što se trenutno dešava na bjelopoljskoj političkoj sceni – kazao je Rakočević.

Ovaj član GO DNP-a, koji je i odbornik u bjelopoljskom parlamentu, kaže da „ovo što se dešava u Bijelom Polju nije baš politički normalno“.

– Ne poštuje se ono što je dogovoreno. Ovo je samo još jedan dokaz da se nekome može da se ne drži dogovorene riječi i obećanja. Imali su u Bošnjačkoj stranci šansu da ispune dato obećanje kada su prihvatili da uđu u rekonstruisanu Vladu, i budu ministri u timu Milojka Spajića – kaže on.

Ipak, kako dodaje, Bošnjačka stranka to nije uradila.

– Tako da samo ostaje gorak ukus svega što se odigravalo poslednjih dana. Na poslednjoj sjednici lokalnog parlamenta, umjesto Ernada Suljevića, koji je otišao na mjesto ministra, za predsjednicu je izabrana Selma Omerović, inače odbornica Bošnjačke stranke. Vidjelo se i na toj sjednici ali i prije nje da ne postoji ni minimum volje i raspoloženja da BS izađe iz koalicije sa DPS-om, SD i SDP-om. Da li će to da urade u narednom periodu i održe svoju datu riječ, kad su ulazili u rekonstruisanu Vladu, i da li će se to desiti prije našeg opštinskog usvajanja budžeta, ostaje da vidimo. To će biti krajem godine i to je diskutabilno pitanje. Ja sam pesimista, s obzirom na njihovo dosadašnje ponašanje, iako ima vremena da dobro razmisle i vide šta im je najbolje raditi – naglašava Rakočević.

Kaže da je DPS u panici, i na klimavim je nogama.

– To je svima uočljivo i evidentno. Iako se oni hrabre između sebe dajući neke izjave koje ne idu u prilog trenutnom stanju. Da su na klimavim nogama, vidi se i po ponašanju predsjednika Opštine Petra Smolovića, ali i pojedinih sekretara Sekretarijata i opštinskih preduzeća – ističe Rakočević.

Smatra da je na Bošnjačkoj stranci da ispuni obećano.

– Bošnjačka stranka zastupa interese bošnjačkog naroda, koje mi izuzetno poštujemo i cijenimo, ali treba da zna da se mora držati do riječi i dogovora. Oni znaju sa kim su se i kako dogovarali. Ali građani Bijelog Polja i Crne Gore znaju da su datim obećanjima da napuste koaliciju u Bijelom Polju ušli u rekonstruisanu Vladu. Sjedjeti na dvije stolice nije nikako lako. Prema svemu što se vidi i čuje, ne očekujem da Bošnjaci izađu iz vlasti. I ako to ne urade, neka vide šta su uradili. Na jednoj strani nijesu održali riječ, a na drugoj doprinose da Bijelo Polje kao grad još više propada – zaključuje Rakočević.

 

Spajić da smijeni ministre iz BS

– Očigledno je da u Bijelom Polju, kako kažu i u vladajućoj stranci, ne teku med i mlijeko – ističe Rakočević.

Navodi da se u tom gradu teško živi, a ljudi koji su bliski vlasti naočigled građana se bogate.

– Zato je BS mogla da odigra ogromnu istorijsku ulogu i spasi građane od ove pošasti. Evo, ostavićemo BS još tih dva mjeseca, za koliko su obećali da izađu iz vlasti, da vidimo da li će to uraditi. Ako se to ne desi, pozivam Milojka Spajića, predsjednika Vlade, da automatski pokrenje inicijativu za razrješenje svih ministara iz BS. Očigledno je da ne žele da se bave problemima građana, već samo slijede svoje interese, da imaju monopole i benefite. Mi se ne plašimo izbora. Pošteno je da već sjutra budu održani – poručuje Rakočević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.