Državni sekretar Koprivica učestvuje na Regionalnom strateškom kursu za lidere u Ohridu

0

Zajedno sa kolegama iz Ministarstva odbrane, Ministarstva vanjskih poslova i Agencije za nacionalnu bezbjednost, državni sekretar Petar Koprivica aktivno učestvuje na drugom modulu trećeg Regionalnog strateškog kursa za lidere 2024 (Regional Strategic Leadership Course – RSLC), koji se održava od 16. do 20. septembra u Ohridu, Sjeverna Makedonija.

“Ova inicijativa Vlade Austrije i pod pokroviteljstvom vodećih međunarodnih institucija i stručnjaka iz oblasti strateškog liderstva i kriznog menadžmenta, okuplja lidere zemalja Zapadnog Balkana (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije, Albanije, Srbije i Austrije) koji kroz nekoliko različitih modula na strateškom nivou obrađuju niz tema u oblasti kriznog menadžmenta, s ciljem simulacije stvarnih kriznih scenarija i pružanja praktičnog iskustva u strateškom planiranju i donošenju odluka”, navodi MUP.

Inicijativa je dizajnirana na način da podstakne saradnju, međusobno razumijevanje i važnost sveobuhvatnog pristupa rješavanju kriza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.