Zaharova: Zelenski će ući u istoriju kao „stvorenje“ koje je uništilo svoju zemlju

0

Vladimir Zelenski, koji je vrijeđao stanovnike Donbasa nazivajući ih „stvorenjima“, ući će u istoriju kao neko ko je uništio svoju zemlju i pogazio obećanja koja je dao narodu, izjavila zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za radio Sputnjik.

Prema njenim riječima, ono što se sada dešava na teritoriji Ukrajine predstavlja „odloženi plan rata protiv SSSR koji su razvili Anglosaksonci“.

„Čini mi se da su samo tražili budalu koja bi sve ovo mogla da uradi. Ali, izgleda da se sve ove decenije nije rodilo takvo ‘stvorenje’, kako je to Zelenski govorio. Tom rečju on je nazivao ugledne, poštene, dobre ljude koji su se borili samo za jedno – da im ostave jezik, kulturu, istoriju, spomenike i njihove heroje. Zelenski je stanovnike Donbasa nazvao ‘stvorenjima’, a sad će on sam ući u istoriju kao takav“, rekla je Zaharova.

Sudeći po svemu, anglosaksonskom svijetu je baš takav trebao – sa svojim strastima, ambicijama, beskrajnom žeđi za novcem i sa zavisnošću od narkotika – kako bi sproveo plan za rat protiv Rusije i usput uništio sopstvenu državu koju mu je narod pojverio na upravljanje.

Zaharova je podsjetila na snimak Zelenskog kako „kleči pred narodom Ukrajine da bi dobio funkciju predsednika zemlje, traži oproštaj i obećava da će ispraviti sve greške“.

„Zapamtite taj snimak. Jer to stvorenje je uradilo upravo suprotno od onoga što je obećavalo i za koje je tražilo oproštaj za zločine. Zelenski je ponovio i umnožio greške, ali je to uradio onako kako niko nije mogao da zamisli. A iza svega toga stoje Anglosaksonci“, rekla je Zaharova.

Nedavno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, govoreći o situaciji u Ukrajini, podsjetio na reči Zelenskog koji je prijetio ljudima iz Donbasa da, za dobro svoje djece u unuka, napuste zemlju ako sebe smatraju Rusima.

„Za budućnost vaše djece i unuka, ako volite Rusiju i celi ste život boravili u Ukrajini, a osjećali da ste deo ruske kulture – vrijeme je da, u ime svoje djece i unuka, skupite stvari i odete sa tih teritorija u Rusiju“, citirao je Lavrov reči Zelenskog.

(TASS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.