MCP: Susret mitropolita Joanikija i dr Borovinić Bojović, razgovor na temu saradnje Crkve i Glavnog grada

0

„Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije primio je, 17. septembra 2024. godine, u posjetu predsjednicu Skupštine Glavnog grada dr Jelenu Borovinić Bojović, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici“, navodi se u današnjem saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske koje je objavljeno na zvaničnom sajtu.

„Mitropolit Joanikije i predsjednica gradske skupštine razgovarali su na temu saradnje i komunikacije između Mitropolije i Glavnog grada, koja je unaprijeđena u odnosu na ranije godine. Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena uređenju prostora oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja“, saopštili su iz MCP.

„MITROPOLIT JOANIKIJE SE ZAHVALIO DR BOROVINIĆ BOJOVIĆ NA DOSLEDNOM ZALAGANJU ZA POŠTOVANJE VJERSKIH PRAVA“

„Učesnici razgovora izrazili su saglasnost na temu važnosti očuvanja životne sredine u Podgorici i unapređenju odnosa između Crkve i Glavnog grada.
Mitropolit Joanikije je zahvalio predsjednici Skupštine Glavnog grada na njenom interesovanju za uređenje cijele okoline Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, kao i za dosledno zalaganje za poštovanje vjerskih prava crkava i vjerskih zajednica. Predsjednica gradske skupštine je sa Mitropolitom podijelila utiske sa nedavne posjete Kosovu i Metohiji, prilikom koje je ona posjetila Pećku patrijaršiju, manastir Visoki Dečani i Crkvu Svetog Luke u Vitomirici“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.