Kavarić: Ne postoji osnov da se Duško Knežević drži u pritvoru, država je očerupala sve njegove firme

0

Ne postoji nikakav osnov da se predsjednik Atlas grupe Duško Knežević drži u pritvoru, smatra njegov branilac i advokat Dalibor Kavarić.

Kavarić je takođe u emisiji na Aplus televiziji kazao da tužilaštvo i sudstvo trebaju da uvaže Kneževićev svjedočki potencijal.

“Ukoliko je Knežević bio u Velikoj Britaniji tokom ekstradicionog postupka u kućnom zatvoru, a procjena tamošnjih organa je da je to dovoljna mjera bezbjednosti, ne vidim koja je to logika naših organa da procjenjuju veći stepen mjere. Mjera u Crnoj Gori je strožija nego ona u Britaniji”, ocijenio je Kavarić u emisiji “Klub Aplus”.

Kavarić smatra da, ukoliko ima stručnjaka iz oblasti bankarske ekspertize koji bi izvršili vještačenje i utvrdili da Knežević duguje ovoj državi, Knežević bi sigurno izmirio sve obaveze.

“Možda sam subjektivan, ali tako je. Ipak, ne zaboravimo da je ta ista država očerupala sve Kneževićeve firme i kompletnu Atlas grupu”, tvrdi Kavarić.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ne postoji zakonski osnov da se neko drži u pritvoru, jer mu se ne mogu dati bezbjednosne garancije.

“Država je osnov i moć i mora svakom građaninu garantovati bezbjednost. A držati čovjeka kog smatrate dužnikom, u isto vrijeme pregovarati o tim dugovima i držati ga u pritvoru je neljudski i nehumano”, zaključio je Kavarić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.