Pejović: Rezultati popisa 15. oktobra

0

Direktor Uprave za statistiku Monstat Miroslav Pejović saopštio je u Dnevniku Televizije Crne Gore da će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni 15. oktobra.

Pejović je izjavio da je softver završen, kao i revizija koda softvera. Napomenuo je da su u toku revizije dobili četiri preporuke koje su primijenjene.

„Sada je testiranje softvera u toku, a nakon toga slijedi puštanje softvera u produkciju od 1. oktobra. Građani će moći da provjere podatke od 1. do 7. oktobra“, rekao je Pejović.

Monstat će, kako je naveo, do 1. oktobra upariti podatke sa registrom iz MUP-a i završiti posljednju fazu obrade podataka.

„Konačni rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra. Treba istaći da će tog dana biti objavljeni podaci o ukupnom broju stanovnika Crne Gore po opštinama, o polnoj i starosnoj strukturi, o etničko-kulturološkim karakteristikama, državljanstvu, a onda će narednih dana sukcesivno uslijediti objavljivanje saopštenja o drugim karakteristikama stanovništva“, rekao je Pejović.

Popis stanovništva izvršen je u decembru 2023. godine. Prema preliminarnim rezultatima objavljenim u januaru, u Crnoj Gori živi 633.158 stanovnika.

Poznat je i broj domaćinstava, stanova i naselja, a Zakon o popisu nalaže da svi naredni podaci budu objavljeni kao konačni, prenosi RTCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.