Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježen u Beranama

0

U Beranama je 14. i 15.09.2024. godine obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, te je tim povodom 14. septembra u Centru za kulturu održana Svečana akademija. Akademiji su prisustvovali: NJ.E. ambasador Republike Srbije g- din Nebojša Rodić sa suprugom dr Janom Rodić, pomoćnica direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, g- đa Nikolina Milatović- Popović, izaslanik Ministarstva odbrane Republike Srbije, potpukovnik Vladimir Tešić, ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, g- din Dragoslav Šćekić, predsjednik SO- e Berane, g- din Milun Rmuš, predsjednik SO-,e Andrijevica, Vesko Raketić, predsjednik Srpskog nacionalnog Savjeta CG, Momčilo Vuksanović i dr. U umjetničkom dijelu programa su učestvovali: filmski i pozorišni glumac, Slaviša Čurović, etno pojac, Darija Aković, KUD Kolo i narodni guslar, Siniša Petrić.

Prije početka Svečane akademije, srpske organizacije iz Berana i Andrijevice su u Srpskoj kući održale sastanak sa NJ.E ambasadorom Republike Srbije, Nebojšom Rodićem i pomoćnikom direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Nikolinom Milatović Popović.

Delegacije više srpskih udruženja: Udruženja Srba Berana i Andrijevice, Srpskog kluba, Udruženja ratnih dobrovoljaca i njihovih potomaka i Baštinika, 15. septembra su zapalili svijeće i položili vijence na spomenik Kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Donjem Zaostru kod Berana.

Organizator manifestacije je Udruženje Srba Berana i Andrijevice, a pokrovitelj, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.