Brat Dritana Abazovića mora da vrati 38 i po hiljada evra državi

0

Alternativa Crna Gora objavila je dokument, tj. sudsku presudu kojom je brat bivšeg premijera Dritana Abazovića, Džihan Abazović izgubio je spor sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore i dužan je da vrati državi Crnoj Gori 38.508,50 evra.

Naime, Džihan je kao zaposleni JZU Dom zdravlja Ulcinj u septembru 2009. godine poslat na specijalizaciju u Beograd. Nakon uspješno završene specijalizacije bio je po zakonu dužan da se vrati u matičnu ustanovu i ostane na radu naredne četiri godine. Međutim, nakon što se vratio, bio je na roditeljskom odsustvu godinu dana, a odmah nakon toga i na odsustvu zbog njege djeteta u trajanju od dvije godine, čime su se stekli svi uslovi da državi vrati novac koji je uložila u njegovo školovanje.

Iako je ovaj sudski proces trajao dugo, ono što je interesantno jeste da je Džihan uložio žalbu na prvostepenu presudu upravo u vrijeme kada je njegov brat Dritan bio premijer.

„Da li je ovo bio bratski savjet i zajednički pokušaj da se ošteti državni budžet?!“ – pitaju se iz Alternative.

Međutim, jedan detalj odnosno član u presudi privlači pažnju.

Gospodinu Abazoviću je omogućeno da pomenuti iznos plati u pet jednakih djelova, svake godine po 7.701,70 evra i to zaključno sa 2028. godinom. Postavlja se pitanje – zbog čega? Zna se da doktor Abazović nije lice slabog imovnog stanja, te da vraćanje cjelokupnog iznosa ne bi bitnije ugrozilo njegove finansije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.