Joković o spornoj izjavi: Apsolutno netačno da mi je i zadnja namjera bila da pomislim, a kamoli izgovorim tako nešto

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, reagovao je na navode u medijima u kojima se spekuliše da je uporedio zaražene eutanazirane životinje sa ljudima stradalim od epidemije koronavirusom.

“Apsolutno je netačno da mi je i zadnja namjera bila da pomislim, a kamoli izgovorim tako nešto. Tendeciozni naslovi kojima se pokušava narušiti prije svega moja ljudskost, a zatim i naružiti moj lik i djelo u javnom i političkom životu nijesu iznenađenje. I jasno mi je iz čije to kuhinje ide. Spinovanje ovakvih tema govori samo za sebe o prirodi onih koji to rade, naveo je Joković u izjavi dostavljenoj medijima.

Kaže da je ovog puta morao reagovati iz moralnih razloga.

“Pokušao sam da objasnim i rekao da situacija koja nam se desila kao posledica kju groznice koja je pogodila stočni fond nije ni približno katastrofalna kao druge situacije iz skorije prošlosti. Te da nema razloga da se diže tolika pompa ako smo odmah, kao država, stali uz svoje poljoprivrednike i stočare. Ljudski životi su nenadoknadivi. Sve ostalo je u domenu mogućeg”, kazao je Joković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.