Sramne poruke funkcionera Evropskog saveza: Joanikije je vodoinstalater (VIDEO)

0

Napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori sve su manji od kako je potpisan Temeljni ugovor i od kako je srušen režim Mila Đukanovića, međutim, kad tad se u javnom prostoru za potrebe aktiviranja suverenističkog anticrkvenog i antisrpskog biračkog tijela provuče po koji napad na SPC ne bi li se čupnuo koji glas od Demokratske partije socijalista.

Tako je funkcioner Evropskog saveza komentarisao besjedu mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija gdje je pohvalio ministra Sašu Mujovića kao crkvenog čovjeka što su te strukture iskoristile da predstave kao da je mitropolit dao podršku njemu i njegovoj listi iako je mitropolit prosto konstatovao postojeće stanje – da je Saša Mujović crkven čovjek koji je redovan na Bogosluženjima i u svojoj besjedi nije dao podršku nijednoj listi jer, jelte, to i nije misija Crkve.

Ali ta izjava bila je povod za političke insinuacije i teorije zavjere ražalovanog suverenističkog bloka, i funkcionera Evropskog saveza. Naime, Miloš Đuričković je gostujući na Bemax-ovoj televiziji E koja okuplja sve medijske djelatnike bliske Milu Đukanovića i koja je gledana vjerovatno samo na Cetinju i pojedinim domovima koji su i dalje zaslijepljeni Milom Đukanovićem iskazao skandaloznu stvar – da je mitropolit preuzeo ulogu vodoinstalatera!

„Čitava ta kampanja koja je vezana oko crkve i njegova podrška političkim subjektima po meni ima dva cilja. Prvi cilj je uloga Joanikija u ovom slučaju je uloga vodoinstalatera. On je tu da zakrpi gdje curi, a sad curi u PES-u. To je subjekat koji itekako ima problema sa strukturom, funkcionisanje i održavanjem svog biračkog tijela i oni pokušavaju još jednom da izmanipulišu vjernim narodom koji su birači PES-a kako bi ih zadržao da glasaju taj politički subjekt. Drugi cilj koji je ne samo crkve nego i drugih nekih političkih subjekata i aktera, odnosno aktuelizovanja te teme, jesu lokalni izbori u Podgorici jer ti ljudi nisu kadri da ponude bilo šta drugo građanima izuzev da vade upravo takve teme koje su vezane za vjeru i Crkvu. Nije ih briga koji je rezultat popisa, a malo smiješno izgleda nama i svim građanima jer izgleda smiješno kada Jelena Borovinić Bojović priča o razvoju Podgorice. Mislim da i ona kada saopštava nešto za javnost, i sama sebi smiješno izgleda. Ništa nisu napravili u proteklih godinu dana. Kada nemate mogućnost da ponudite razvoj, morate da povlačite te teme da bi održali biračko tijelo“, kazao je Đuričković u prilogu E televizije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.