Ljumović: Zajednički stvoriti uslove za sve mlade ljude Podgorice da ostanemo ovdje

0

Kao kandidat za odbornika iz reda mladih ljudi i kao neko ko je svim srcem vezan za ovaj grad, želim da zajednički stvorimo uslove za sve mlade ljude Podgorice, da ostanemo ovdje i da svoju budućnost vidimo u Podgorici i Crnoj Gori. Želim Podgoricu koja pruža mogućnosti mladima da se razvijaju, napreduju i uživaju u zdravom i aktivnom životu. Grad koji nudi sadržaje i podršku kako bi svaka mlada osoba mogla da ostvari svoje pune potencijale. Zato JOŠ JAČE za Podgoricu koja to prepoznaje i ulaže u nas, saopštio je Pavle Ljumović, kandidat za odbornika ispred liste PES-a i Demokrata.

„Podgorica zaista može biti centar inovacija i razvoja. Zato ćemo rekonstruisati staru Robnu kuću i pretvoriti je u omladinski „hub“, koji bi osim „coworking“ prostora, bio i mjesto gdje ćemo učiti i besplatno sticati digitalne vještine. Kako sport i rekreacija čine veliki dio našeg života i zdravog razvoja, posvetićemo se izgradnji novih sportsko-rekreativnih kapaciteta grada. Prvenstveno predlažem novu, multifunkcionalnu sportsku halu sa sportskim bazenima i salama. Ali predlažem i pokretanje srednjoškolske lige u odbojci, košarci, rukometu, malom fudbalu i atletici. Ova liga bi podstakla i ohrabrila mlade da se i nakon osnovne škole nastave aktivno baviti sportom, i da ostanu snažno povezani kroz sport. Osim toga, na taj način bi se osigurao kontinuitet od liga osnovnih škola do studentske lige“, kazao je on.

Kao još jedno od rješenja on predlaže i otvaranje gradske teretane.

„Uz sportsku karticu, mladi će moći da imaju pristup svim sportskim objektima i aktivnostima po povoljnim cijenama. Hoću Podgoricu koja nas podržava da se bavimo zdravim stilovima života, da budemo aktivni i povezani kroz sport. Hoću konkretna rješenja, a ne puka obećanja. Hoću Podgoricu koja nam pruža prilike, misli na nas i radi za nas. Zato, JOŠ JAČE za sport u Podgorici, za grad u kojem ulažemo u zdravu budućnost mladih! Da ostanemo ovdje, razvijamo se i usavršavamo, da postanemo jači, zajedno“, zaključio je Ljumović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.