Čestitke povodom Dana opštine Žabljak

0

Čestitka Kordić

Ministar turizma Simonida Kordić čestitala je Dana opštine Žabljak.

„U ime Ministarstva turizma i svoje ime čestitam Dan opštine Žabljak.

Žabljak je, sa svojim izrazito bogatim prirodnim, kulturnim i istorijskim naslijeđem, obezbijedio značajno mjesto u turističkoj promociji Crne Gore.

Ovaj grad postao je veliki turistički centar i brend crnogorskog turizma, koji privlači brojne turiste iz cijelog svijeta.

Vjerujem da će se, kroz saradnju resornog ministarstva sa lokalnim vlastima, razvijati u pravcu visokih standarda održivosti, na dobrobit svih njegovih građana.

Crno jezero, Savin kuk i domaćinski odnos Durmitoraca simbol su planinskog turizma Crne Gore.

Još jednom upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine svim građanima i građankama Žabljaka, sa željom da čuvamo svoju neprocjenjivu prirodnu i kulturnu baštinu“, poručila je Kordić.

 

Čestitka Camaja

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikolla Camaj, čestitao je 17. septembar, Dan opštine Žabljak, predsjedniku Opštine Žabljak Radošu Žugiću i predsjedniku Skupštine opštine Žabljak Ivanu Popoviću.

„Zadovoljstvo mi je da vama i svim građankama i građanima Žabljaka upućujem najsrdačnije čestitke, kako u ime Skupštine Crne Gore, tako i u svoje lično ime, a povodom 17. septembra, Dana opštine.

Za ljude koji su makar jednom posjetili Žabljak, to ime će ih uvijek asocirati na neopisivo lijepu prirodu, sa neprocjenjivim prirodnim resursima. Zbog svoje jedinstvene prirode i kulturološke posebnosti Durmitora, Žabljak zauzima posebno mjesto na mapi turističkih gradova u Evropi i svijetu, a Nacionalni park Durmitor već godinama nosi epitet najposećenijeg Nacionalnog parka u Crnoj Gori.
Žabljačani su oduvijek bili poznati kao dobri i vrijedni domaćini, koji s posebnim ponosom ističu vrijednosti durmitorskog kraja, što predstavlja temelj budućnosti ovog područja i osnov za dalji razvoj u svakom pogledu.
Na kraju, još jednom upućujem iskrene čestitke povodom Dana opštine svim građanima, sa željom da Žabljak nastavi svoj put razvoja.“

 

Čestitka Mandića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan opštine Žabljak predsjedniku Opštine Radošu Žugiću i predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Popoviću i svim građanima Žabljaka.

„Žabljak, sa svojim veličanstvenim prirodnim ljepotama i bogatom istorijom, zauzima posebno mjesto u našoj državi. Durmitorski kraj nije samo simbol prirodne raskoši, već i ponos svih nas koji poštujemo duh, tradiciju i vrijednosti koje ovaj kraj oličava. Narod Žabljaka, kao i svi oni koji žive i rade na ovim prostorima, odišu snagom, odlučnošću i ponosom prema svojoj istoriji”, naveo je Mandić.

On je dodao da je durmitorski kraj primjer kako se čuvaju tradicija, kulturna baština i jedinstvo, te dodao da njihova predanost zajednici, razvoju i očuvanju prirodnih i istorijskih bogatstava, doprinosi ne samo napretku Žabljaka već i cjelokupnoj Crnoj Gori.

„Uvjeren sam da će i u budućnosti Žabljak nastaviti da bude simbol napretka, sloge i zajedničkih uspeha. Želim Vam puno sreće u svim projektima koje planirate, na dobrobit svih građana Žabljaka i Crne Gore”, zaključio je Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.