Vukićević: Dugo vremena je bilo dosta nebrige, nagomilali su se problemi koji se ne mogu riješiti preko noći

0

Nedavno je objavljen tender za idejni projekat obilaznice oko Podgorice.

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević izjavila je, gostujući u Info plusu na Adria televiziji, da je ta vijest privukla dosta pažnje, te naglasila da će obilaznica pomoći da se rastereti saobraćaj u gradskom jezgru, a da će konkretni radovi početi 2026. godine.

“Ono što želim da naglasim jeste da ni na koji način neće biti ugroženo vodoizvorište Mareza, jer su se u javnosti pojavile dezinformacije o tome”, rekla je Vukićević.

Komentarišući probleme u željezničkom saobraćaju, navela je da nema namjeru da bilo šta uljepšava.

“Dugo vremena je bilo dosta nebrige i neulaganja, nagomilali su se problemi koji se ne mogu riješiti preko noći”, istakla je Vukićević.

No, kako je dodala, naredne godine planiraju rekonstrukcije pruge Bar – Beograd.

“A planiramo i kupovinu novih voznih sredstava”, istakla je ministarka.

Govoreći o planiranoj gradnji druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, kazala je da je u toku izbor izvođača za radove.

“Prijavilo se osam kompanija. Očekujemo da ćemo do kraja godine imamo potpisan ugovor sa izvođačem. Planirano je da se sljedeće godine radi glavni projekat i počnu pripremni radovi, a sama izgradnja trase trajaće četiri godine”, najavila je Vukićević.

Osvrnula se na nedavne sastanke sa kolegama iz Srbije, a teme razgovora bile su vezane upravo za projekte koji povezuju dvije države.

“Formiraćemo Koordinaciona tijela koja će pratiti realizaciju zajedničkih projekata”, naglasila je Vukićević.

Podsjetila je da su ona i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić uputili zajedničko pismo Evropskoj komisiji, u kom su potencirali značaj rekonstrukcije pruge Bar – Beograd.

“Očekujemo pomoć i podršku EK kako bismo taj zahtjevan prijekat sproveli do kraja”, zaključila je Vukićević, prenosi Adria.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.