Licemjerni Đurašković: Pisnuti nije smio Hrvatima zbog KIC-ovog pop hora, a Šapića sramno vrijeđa zbog druga Tita koji je „tamanio“ njegove gaetaše

0

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković najprizemnije je uvrijedio gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića zbog namjere da iz srpske prijestonice izmjesti grob Josipa Broza Tita, te podigne spomenik generalu Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Đurašković je u objavi na Fejsbuku napisao svoju verzije istorije koju su istoričarima diktirali partizanski borci nakon 1945:

„Nepomenik koji upravlja Beogradom izgleda ne zna dalje od potapanja lopte i kontra faula, jer da zna i zeru više znao bi da su Pekove divizije oslobađale Terazije i Beograd upravo od fašističkih snaga koje su činile i čete Draže Mihajlovića kojem želi da podigne spomenik. Nakon izjednačavanje partizanskog i ravnogorskog pokreta još jedna bruka u režiji zvaničnog Beograda koji saradnicima fašista podiže spomenik, a Titu se zahvaljuje ćerajući ga. Siguran da se antifašistička, građanska i časna Srbija stide gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića“, naveo je Đurašković na Iksu i Fejsbuku.

A kakav je on antifašista pokazao je prethodnih dana kada nije stao u odbranu KIC-ovog pop od hrvatskih branitelja (u prevodu hrvatske države). Glasa nije smio pustiti prema Hrvatima kojima je zasmetao repertoar antifašističkih pjesama KIC-ovog pop hora, ali zato sebi daje za pravo da se miješa u suvereno pravo Grada Beograda da podiže ili izmješta spomenike. Možemo zamisliti kako bi Đurašković reagovao kada bi Šapić prokomentarisao bilo šta u gradu pod Lovćenom.

Vrhunac Đurašjkovićevog licemjerja i istorijskog neznanja svakako predstavlja rečenica da je „Tito dobrodošao na Cetinje, te da će ga dočekati grad heroj kao što ga je i živog dočekivao“. Kako misli Đurašković da dočeka Tita, kada su Titove formacije „tamanile“ pripadnike kvislinškog zelenaškog pokreta širom cetinjske opštine tokom i nakon Drugog svjetskog rata, a kojima on svako malo odaje počast kao i većina Cetinjana. Gradonačelnik Cetinja je pravi-pravcati primjerak novostvorene montenegrinske nacije koja pokušava u sebi da pomiri zelenu gaetušu i crvenu komunističku zastavu sa srpom i čekićem.

Đurašković bi morati raskrstiti sa ideološkom podvojenošću i licemjerstvom, pa tek onda dijeliti utemeljenije istorjske i moralne packe.

A njegovo nipodaštvanje najtrofejnijeg crnogorskog sporta – vaterpola je posebna priča na koju bi trebalo da reaguju ljudi iz tog svijeta.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.