Završen protest: Obećano da krave neće biti zakopane u rejonu Rakočice

0

Mještani nikšićke Župe održali su danas protest kako bi spriječili zakopavanje krava eutanaziranih od kju groznice, u rejonu Rakočice.

Protest su prekinuli nakon što su dobili uvjeravanje da krave, koje su eutanazirane u Danilovgradu, neće biti zakopane u tom rejonu.

Mještani su se okupili kada su dobili nezvaničnu informaciju da su kamioni sa uginulim životinjama krenuli ka Rakočici, koja se nalazi iznad Zabrana kralja Nikole u Župi.

Poručuju Župljani da neće dozvoliti da se ugroze vode Župe, Danilovgrada i Podgorice jer se u rejonu Rakočice nalaze vodoizvorišta.

Predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović kazao je kako su dobili uvjerenje od predsjednika opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović da se krave neće zakopavati u rejonu Rakočice.

„Imajući u vidu da je to čvorište izvora njegova riječ je neće u tom rejonu zakopavati oboljela grla. Moj odgovor njemu je bio da ćemo mi i dalje držati te putne prave pod kontrolom dok ta grla ne budu zakopana na neku drugu lokaciju“, poručio je Radulović.

U znak protesta i prošle sedmice su blokirali prilaze tom rejonu.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.