Samsung Electronics osvojio 45 nagrada, uključujući dvije zlatne, na dodjeli Međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu za 2024. godinu

0

Kompanija je osvojila dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane nagrade – uz mjesto među 40 finalista – za inovativna rješenja u dizajnu koja unapređuju način života i iskustvo korisnika

Podgorica, 16. septembar – Samsung Electronics Co., Ltd. saopštio je da je osvojio priznanja za izvrsnost u dizajnu na dodjeli Međunarodnih nagrada za izvrsnost u dizajnu (IDEA) za 2024. godinu. Među priznanjima su dvije zlatne, jedna srebrna i dvije bronzane nagrade, kao i 40 finala.

IDEA – jedan od najprestižnijih programa nagrada za dizajn – organizuje Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA). Osnovana 1980, IDEA nagrađuje dostignuća u industrijskom dizajnu. IDEA je ove godine odabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući dom, tehnologiju široke potrošnje i digitalnu interakciju. Ključni kriterijumi ocjenjivanja takođe obuhvataju inovacije u dizajnu, koristi po korisnika, koristi  po društvo itd.

Dizajn kompanije Samsung odražava promjene vrijednosti i inovativnu tehnologiju kompanije. Kompanija je nagrađena za izvrsnost u dizajnu usmjerenu na način života i iskustvo korisnika.

„Ove nagrade su važna potvrda naše neumorne posvećenosti pomjeranju granica dizajna koji se ljudima dopada“, izjavio je Tiem Rou (TM Roh), predsjednik i direktor Centra za korporativni dizajn u kompaniji Samsung Electronics. „I dalje ćemo biti usmjereni ka razvoju inovativnog dizajna koji obogaćuje život naših korisnika i ostaje vjeran suštini svakog proizvoda.“

Samsung je osvojio dvije zlatne nagrade za ove izuzetne inovacije:

  • Galaxy AI UX uvodi svrsishodnu inteligenciju sa ciljem unapređenja svakog aspekta života, posebno omogućavanjem nesmetane komunikacije na svakom mjestu u svakom trenutku. Funkcije koje donosi se mogu sa lakoćom koristiti u svakodnevnom životu – uz prevođenje koje uklanja jezičke barijere, prevođenje uživo koje automatski prevodi pozive, pomoć pri sastavljanju bilješki koja korisnicima omogućava da prave inteligentne sažetke svojih bilješki, pomoć pri pretrazi za sažimanje i prevođenje internet stranica i pomoć pri ćaskanju za pisanje poruka na jeziku koji korisniku najviše odgovara.

Samsung je osvojio srebrnu nagradu za ovaj najsavremeniji proizvod:

  • Galaxy Z Flip5, sklopivi pametni telefon koji koristi novi faktor forme i veći ekran na poklopcu za savršeno korisničko iskustvo.

Samsung je osvojio dvije bronzane nagrade za ove primjere skladnog dizajna:

  • Galaxy Tab S9 serija kombinuje prenosivost tableta sa njegovom moćnom funkcionalnošću. Raznovrsan format i robusni alati i aplikacije ga čine odličnim izvorom produktivnosti tokom cijelog dana.
  • AI Vision Insideprepoznaje čak 33 svježa prehrambena artikla kada se unose i iznose iz Bespoke Flex™ frižidera sa četvoro vrata sa AI Family Hubom™+[2] i potom popunjava spisak hrane.

Od proizvoda do UX dizajna, ukupno 45 nagrada za TV uređaje, kućne aparate i pametne telefone

Veliki broj Samsung proizvoda je bio među finalistima, a među njima su:

  • Neo QLED 8K, TV uređaj koji pruža imersivno iskustvo uz infinity air
  • Music Frame, podesivi bežični zvučnik osmišljen da se savršeno uklopi u okruženje.
  • Bespoke AI Laundry Combo™, all-in-one mašina za veš i sušilica.
  • Easy Setting Box, koji korisnicima omogućava da razdijele ekrane na više djelova za unaprijeđeno obavljanje više zadataka istovremeno i produktivnost. Takođe nudi funkcionalnost i računara i pametnog monitora korišćenjem jednog miša, bez daljinskog upravljača.
  • Ambalaža izdanja Galaxy Z Flip5 Maison Margiela predstavlja posebnu saradnju sa pariskim ateljeom visoke mode Maison Margiela koja odražava njegov stil bez završne obrade korišćenjem izražajnog šava u središtu preklopa. Papirna tkanina koja pokriva spoljašnji dio pakovanja se savršeno uklapa sa uređajem uz estetiku visoke mode ateljea Maison Margiela.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja i pruža savršeno povezano iskustvo putem svog SmartThings ekosistema i otvorene saradnje sa partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung newsroom na adresi http://news.samsung.com.

Od marta 2024, funkcija AI Vision Inside može da prepozna čak 33 prehrambena artikla poput svježeg voća i povrća. Ako hrana nije prepoznatljiva, može biti navedena kao nepoznata. AI Vision Inside ne može da identifikuje ili navede bilo koju hranu u korpi na vratima frižidera ili zamrzivaču. Prepoznaje prehrambene artikle zasnovane na modelima dubokog učenja, koji se povremeno mogu ažurirati da bi se poboljšala tačnost.

Nazivi se razlikuju po regionima. Sjeverna Amerika: Bespoke Flex™ frižider sa 4 vrata sa AI Family Hubom™+, Latinska Amerika: Bespoke frižider sa 4 francuskih vrata sa AI Family Hubom™+.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.