„S konja na magarca“: Za godinu i nešto dana Milatović je od predsjednika svih građana postao terenski aktivista URE na lokalnom nivou

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je za nešto više od godinu dana sebe srozao na potrčka lokalnog aktiviste GP URA Luke Rakčevića.

Ovih dana Milatović obilazi podgorička naselja i sa pozicije predsjednika ubjeđuje građane da na izborima 29. septembra ukažu svoje povjerenje drugorazrednom funkcioneru GP URA sa zanimanjem zamjenik gradonačelnice. A kakav je zamjenik gradonačelnice bio dovoljno govori to što je sa DPS-om glasao za rušenje lokalne vlasti koju je predvodila ta ista gradonačelnica.

Sada bi Rakčević, u Iznogudovom maniru, kako su Demokrate prije dvije godine tepale njegovom šefu Dritanu Abazoviću, da postane gradonačelnik. A u tom naumu mu, kršeći Ustav,  pomaže, ni manje ni više, nego predsjednik „svih građana“ Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović nakon istorijske pobjede nad Milom Đukanovićem 2. aprila 2023. godine istakao da će biti istinski predsjednik svih građana.

– Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina i neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Neka nam je na sreću pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas. Crna Gora je napravila odlučan korak napred i rekla presudno zbog prevaziđenom režimu Mila Đukanovića i poslednjem diktatoru u Evropi. Rekli smo presudno zbogom kriminalu i korupciji u Crnoj Gori i povezanosti kriminala i korupcije sa politikom. Ostavljamo prošlost u prošlosti i hrabro zakoračujemo u budućnost. Biću istinski  predsjednik svih građanki i građana Crne Gore, ono što ova zemlja nikad nije imala – poručio je Milatović.

„Od pobjede svih nas“, Milatović ovih dana poručuje Podgoričanima „glasajte za pristojne nas“ kako doživljava svoje izbjegle sledbenike iz PES-a  i predstavnike GP URA i PzP*-a.

Od „prvog istinskog predsjednika“ Crne Gore, sebe je za godinu i nešto dana sveo na terenskog aktivistu jedva iznadcenzusnog GP URA-e. Tužno je gledati Milatovića ovih dana kakao podgoričkim ulicama tumara iza Luke Rakčevića, dijeli predizborne letke i ubjeđuje malobrojni narod o svojoj izuzetnosti i pristojnosti koju je privremeno transferisao na lokalnog  URA-inog starosjedioca koji ni u Momišićima nije bio kadar obezbijediti dovoljan broj glasova mimo svoje uže i šire familije.

Brzinom sopstvenog političkog srozavanja, Milatović je pretekao i svog političkog učitelja Zdravka Krivokapića i čijoj skromnoj političkoj zaostavštini je izlišno trošiti riječi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.