Rakčević zaboravio na ZBCG i Demokrate; Tvrdi da su samo URA i Jakov Milatović srušili Đukanovića: Niko ne treba više da nas plaši DPS-a!

0

DPS smo pobijedili 2020. na parlamentarnim izborima s listom predvođenom Dritanom Abazovićem, pa 2022. u glavnom gradu s listama koje smo predvodili Jakov Milatović i ja, a zatim ga 2023. dokrajčili velikom pobjedom Milatovića na predsjedničkim izborima, kad je politički deklasirao Mila Đukanovića. Za to vrijeme, neki od naših političkih konkurenata su sjedjeli na mračnim sastancima DPS-a, kujući strategiju što boljeg rezultata te partije i radeći sve da spriječe promjene koje su bile neminovne. Ne zamjeramo im, svako ima pravo na grešku, ali ne vjerujemo nijednog sekunda u njihovu iznenadnu amneziju, niti u priče za malu djecu da su na takvim sastancima boravili “slučajno”.

Ovo je u intervjuu Vijestima kazao prvi čovjek liste koja nosi ime predsjednika države Jakova Milatovića, Luka Rakčević. On je u intervjuu kazao jednu frapantnu stvar da više niko ne treba građane Crne Gore da plaši DPS-om, ponajmanje oni koji poslednjih 30 godina nijednu riječ nisu kazali protiv DPS-a, dok god je bio na vlasti.

„Mi smo DPS pobijedili i poslali na margine političkog života, a to će svoju potvrdu imati i 29. septembra, s nikada gorim rezultatom te partije na podgoričkim izborima“, kazao je Rakčević.

Interesantno, Rakčević je zaboravio na učinak koalicije ZBCG i Demokrata koji su bili stožer prethodne parlamentarne većine dok je URA toj većini doprinijela sa samo četiri poslanika. Iako jesu bili tas na vagi i učestvovali u rušenju DPS-a, ispada da niko „bez oni“ nije srušio Mila Đukanovića, zaboravljajući da je upravo ta partija samo godinu dana nakon pada DPS-a, sa istim tim DPS-om formirala manjinsku Vladu.

Nadalje, može se pretpostaviti o kome Rakčević govori kada govori o onima koji poslednjih 30 godina nijednu riječ nisu kazali protiv DPS-a, očito aludirajući na premijera Milojka Spajića, što na kraju krajeva i jeste istina. Međutim, kada se govori o onima koji ni riječ nisu rekli protiv DPS-a, postavlja se pitanje kakve je to anti DPS poruke slao predsjednik države Jakov Milatović svih ovih prethodnih 30 godina?

Rakčević je nadalje nastavio i kazao da prema istraživanjima javnog mnjenja u koja je imao uvid, vjeruje da će njegova lista biti najjača na predstojećim izborima.

„Rezultati istraživanja samo potvrđuju sinergiju koja je nastala udruživanjem ljudi koji su i te kako prepoznati u našem gradu i koji godinama unazad imaju dokazani kredibilitet i političku težinu. Posebno bih istakao i važnu ulogu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, čija je snažna podrška nastavak naše priče koju smo započeli nakon pobjede u oktobru 2022. i koja je od svog samog početka bila široka, iskrena i odgovorna. U tom smislu, snažan rezultat naše liste je važan jer je samo on garant da će se nova gradska uprava formirati oko jasnih i čvrstih temelja koje mi budemo postavili, a koji moraju biti mnogo bolji od svega šta smo imali u prethodnom periodu. Lokalna uprava se mora baviti problemima građana, a ne interesima partija, mora biti brza, efikasna i pouzdana, pa će to biti naš ključni uslov za formiranje buduće vlasti“, zaključio je Rakčević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.