Šapčani „potopljeni“ u Kataloniji

0

Vaterpolisti Šapca napravili su jedno veliko iznenađenje na kvalifikacionom turniru za grupnu fazu Lige šampiona u Španiji, ali nisu mogli i drugo. Šapčani su dobili italijansku Ortiđu sa 14:13, poraženi su od domaćina Sabadelja sa 14:9 (4:3, 3:3, 5:1, 2:2).

U poslednjem kolu, snage će odmjeriti Sabadelj i Ortiđa, odnosno Šabac i Pai D’Eks, a na osnovu prikazanog, trebalo bi da se dogodi čudo pa da Sabadelj ne stigne u grupnu fazu Lige šampiona, da ne stigne do duela sa ekipama Olimpijakosa, Savone i Primorca iz Kotora.

Golove za Šabac protiv Sabadelja, postigli su: Andrija Korać dva, Filip Novaković, Aleksandar Kovačević, Andrej Barać, Luka Pljevančić, Aljoša Mačić, Nenad Dragović, Ognjen Stanojević po jedan. Prevagu na tasu Sabadelja, donijeli su Aleksandar Boven sa pet, Fin Šuce, Francisko Valera sa po dva gola. Kanstanin Averka je postigao jedan.

Šapčani su hrabro ušli u duel sa Sabadeljom, pa je na kraju prve dionice tim iz Španije vodio sa 4:3. Strijelci su bili Nenad Dragović, Filip Novaković i Ognjen Stojanović. Do kraja prvog poluvremena, Šabac je bio u egalu – 6:7. Golove su postigli Luka Pljevančić, Andrija Korać, Aleksandar Kovačević. Posle gola Kovačevića, na semaforu je pisalo 6:6, ali…

Ali, Sabadelj je pojačao igru u oba smjera. Aleksander Boven je pogodio za 7:6, pa zatim još jednom za plus dva. Smanjio je Andrija Korać, a zatim je uslijedila serija gola u režiji Katalonaca. Pogađali su Boven, Alberto Baroso, ponovo Boven, Šuce, a na semaforu je uoči poslednje dionice pisalo 12:7.

Sve dileme oko pobjednika su rešene. Šabac se borio do kraja, izvjesno je da će evropsku priču nastaviti u Evro kupu, a na osnovu prikazanog na turniru u Španiji, Šapčani će imati šta da kažu i pokažu u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.