Rakčević bi da oslobodi Podgoricu od samog sebe: Godinu dana bio zamjenik gradonačelnice pa bi da oslobađa Glavni grad

0

Kandidat za gradonačelnika koji se sakrio iza imena Jakova Milatovića, Luka Rakčević, nedavno je na jednom predizbornom skupu saopštio da bi da oslobađa Podgoricu – od samog sebe.

„Večeras najavljujemo za 29. septembar pobjedu, kada ćemo zajedno osloboditi Podgoricu, i trasirati put bolje Crne Gore“, kazao je Rakčević na jednom predizbornom skupu.

Međutim, ukoliko se realno stanje uzme u obzir, time je Rakčević poručio da će Podgoricu osloboditi samog sebe. Rakčević je u post DPS-ovskoj gradskoj upravi obnašao ulogu zamjenika gradonačelnice, a što mu je očito i zvanično zanimanje sudeći po funkciji koja stoji pored njegovog imena na listi. Stoga, postavlja se pitanje kakve poruke Rakčević u stvari šalje i smjenjuje li sam sebe baš kao što su to učinili par mjeseci ranije kada su smijenili gradsku vlast zajedno sa odbornicima Pokreta za Podgoricu i opozicionog DPS-a i njihovih satelita.

Do smjene gradske vlasti na čelu sa Oliverom Injac je, podsjećamo, došlo nakon što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović napustio Pokret Evropa sad, povukavši dio odbornika Pokreta u gradskom Parlamentu. Glasovima građanskog pokreta URA, odbjeglih PES-ovih odbornika kao i opozicije došlo je do pada gradske vlasti i izazivanja vanrednih gradskih izbora.

Skrivenih namjera, kao i u svemu, postoji, a to je bila nedosanjana želja Luke Rakčevića da dođe na čelo Glavnog grada što je isti u nekoliko navrata pokušavao. Iako glasovi građanskog pokreta URA nisu bili potrebni za formiranje podgoričke vlasti, do šireg dogovora je ipak došlo i URA je integrisana u vladajuću koaliciju i to nedugo nakon što su srušili vlast na državnom nivou i formirali novu Vladu uz podršku Demokratske partije socijalista. To nije spriječilo tadašnju parlamentarnu većinu da ne pokaže širinu i ne pozove URU u gradsku vlast, što se pomenutima očito ponovo obilo o glavu, jer su ih isti i srušili zajedno sa odbjeglim odbornicima PES-a.

Postavlja se pitanje kako će se politički odvijati situacija u Glavnom gradu i koje će struje odnijeti prevagu. Ono što je sigurno je da se oni koji su rušili vlast neće zasigurno pregovarati sa onima koji su činili ostatak parlamentarne većine, kad već poručuju da će oslobađati Podgoricu. Jedini sa kojima po toj formuli mogu formirati vlast, jeste DPS. I građani Podgorice bi trebali to dobro da znaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.