MUP kupio dva nova presretača

0

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopštili su da nastavljaju sa modernizacijom saobraćajne policije, a u cilju poboljšanja bezbjednosti na putevima, za potrebe Mobilne jedinice saobraćajne policije nabavljena su, navode, dva nova presretača marke BMW 430D X Drive.

“Ova vozila, opremljena naprednim tehnologijama za detekciju saobraćajnih prekršaja, već su uključena u svakodnevni rad i značajno će unaprijediti nadzor saobraćaja. Povećana brzina i efikasnost reakcije na prekršaje kao što su prekoračenje brzine, agresivna vožnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa, direktno će doprinijeti poboljšanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”, naveli su iz MUP-a.

Kako su kazali, sa odličnim tehničkim karakteristikama, kao što je ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5,3 sekunde i maksimalnom brzinom od 250 km/h, ovi presretači omogućavaju policiji brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama.

“Vozila su opremljena kompletnom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i najmodernijim radarskim uređajima za precizno evidentiranje prekršaja u realnom vremenu. Očekuje se da će ovi presretači doprinijeti smanjenju broja saobraćajnih nesreća, kao i preventivnom djelovanju, omogućavajući policiji da bude stalno prisutna na ključnim saobraćajnicama. Ovo je samo jedan u nizu koraka koji Ministarstvo preduzima kako bi poboljšalo saobraćajnu bezbjednost i stvorilo sigurnije puteve za sve građane”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.