Dragomanović: U Kotoru ćemo uvesti besplatan vrtić i jaslice, uspostavićemo subvencije za parove, penzionere i najugroženije sugrađane

0

Po preuzimanju gradske vlasti 29. septembra, Demokratska partija socijalista uvešće besplatan vrtić i jaslice za svu kotorsku djecu, a uvećaćemo i naknade za novorođenčad, poručio je kandidat sa liste “Kotor prije svega! DPS – Neđeljko Moškov” Srđan Dragomanović.

“Uspostavićemo prenatalni program, koji će podrazumijevati subvencije parovima, pri čemu će Opština Kotor učestvovati u sufinansiranju stanarine za mlade bračne parove u prvoj godini braka. Pokrenućemo program subvencija za podstanare, a uspostavićemo i socijalni program stanovanja, koji će podrazumijevati podršku u rješavanju stambenog pitanja za najugroženije”, najavio je on.

Dodao je da će najstarijim sugrađanima na usluzi biti servis “Obrok na kućnom pragu”, uz program nabavke namirnica za penzionere sa najnižim primanjima i unapređenje geronto programa.

“Izgradićemo regionalni dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, uspostavićemo dva dnevna centra za stare i izgradićemo Hospis u okviru Doma starih Grabovac”, zaključio je Dragomanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.