Osaka promijenila trenera: Nada se da sa Muratogluom može na vrh

0

Otkaz Vimu Fisetu, angažman Partika Murtoglua. Naomi Osaka je gotovo preko noći promijenila glavnog trenera. Oprostila se od Belgijanca sa kojim je imala najviše uspjeha, osvojila dva gren slema, i angažovala Francuza koji je već imao sjajne rezultate, mada i neke kontroverze. Iako Muratoglu nije sam kriv, Simona Halep je tokom boravka u njegovoj akademiji unijela u organizam kontaminiranu supstancu i bila suspendovana za doping. Rumunki je bilo potrebno godinu i po dana da se opravda i dokaže da je to bila greška nekog od zaposlenih u Akademiji.

Četiri godine, dva slema i mnogo uspomena. Hvala Vimu što je bio veliki trener i još veća osoba. Želim ti najbolje“, napisala je Osaka na društvenim mrežama.

Fiset je izuzetno usešan trener, radio je sa Žistin Enan, Kim Klajsters, Anželik Kerber, Viktorijom Azarenkom i Simonom Halep, a Osaka ga je angažovala u 2020. Sa njim je osvojila Njujork 2020. i Melburn 2021. Potom je uslijedila kriza zbog konferencija za medije, prije dvije godine i porodiljsko odsustvo.

Naomi se vratila na teren na početku godine, ali rezultata nema. Svi gren slemovi u 2024. su prošli, a ona nije otišla dalje od drugog kola. Najveći uspjeh joj je četvrtfinale u Dohi.

Nezadovoljna ovakvim povratkom promijenila je trenera. Muratoglu je već jednom imao donekle sličan zadatak. Kada Serena Vilijems u 2011. nije osvojila nijedan gren slem angažovala je njega da je izvuče iz krize i on je to maksimalno učinio. Serena je sa njim osvojila čak deset od 23 najveće titule.

Inače Osaka se još nije oglašavala povodom vijesti o saradnji sa Muratogluom. Njih dvoje su snimljeni kako zajedno treniraju u Los Anđelesu i tek kada je to objavljeno, Japanka je otkrila da više ne radi sa Fisetom.

Naravno, Francuz je suviše veliko trenersko ime da bi volonterski radio sa bilo kime, tako da je vjerovatno da su se njih dvoje dogovorili o saradnji, a samo oni znaju pod kojim uslovima i na koliki rok.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.